Drie afgestudeerde leerlingen van TSM mogen zich flashion designers noemen. ©  TSM

Leerlingen TSM scoren als designers voor zichtbaarheid in het verkeer

Mechelen -

Daan Van Doninck, Emiel Houman en Robbe Rillaerts, drie afgestudeerde leerlingen van de Technische Scholen Mechelen, kwamen als winnaar uit de bus bij de Flashion designers-wedstrijd. Ze ontwierpen kleding of accessoires die de zichtbaarheid van jongeren in het verkeer verhogen.

Sven Van Haezendonck

Vorig jaar riepen de Vlaamse Stichting Verkeerskunde, kledingketen JBC en schoenwinkel Torfs jongeren uit heel Vlaanderen op om mee na te denken over een stijlvolle fluocollectie. In totaal hebben bijna 1.500 jongeren deelgenomen aan de wedstrijd. Een jury selecteerde uiteindelijk vijftien ontwerpen.

“Van de 1.500 inzendingen werden er uit onze negen inzendingen drie geselecteerd. Dat had ik nooit durven te dromen. De naam van mijn leerlingen op een label zien staan, daar ben ik als leerkracht natuurlijk erg trots op”, zegt Ann Verlinden, leerkracht grafische communicatie in TSM. Zij maakte van de deelname aan de wedstrijd vorig jaar een schoolopdracht.

JBC en Torfs

“Ik dacht meteen aan mijn leerlingen van het zesde jaar grafische communicatie. Al snel werd duidelijk dat de opdracht niet zo evident was. Er zijn vele uren brainstormen en feedback geven aan voorafgegaan. Zo kwamen ze tot unieke ontwerpen”, vertelt Ann Verlinden.

Intussen ligt de collectie van de drie jongens in de winkels. De reflecterende sneakers van Emiel zijn te koop bij Torfs, de klaparmband met vlammenprint van Robbe bij JBC. Ook de jas van Daan hangt bij JBC in de rekken. “De tijger in mijn ontwerp staat voor kracht en moed. Voor de illustratie liet ik me inspireren op de strakke lijnen in Japanse illustraties”, vertelt Daan. Hij heeft ook bijpassende handschoenen en een muts uit reflecterend garen in de winkel liggen.

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio