De afgegraven ovonde aan de Vierselbaan en de Ringlaan. © kma 

Gemeente neemt onderhoud van verwilderde ovonde voortaan op zich

Zandhoven -

“We gaan die mooi aanplanten zodat het niet langer een schandaal is”. Dat antwoordde burgemeester Luc Van Hove (CD&V) op de jongste gemeenteraad op de vraag van gemeenteraadslid Jordi De Vlam (Groen) naar de plannen met de ovonde aan de Vierselbaan, die helemaal afgegraven is.

De gemeente Zandhoven liet al eerder haar ongenoegen blijken over de manier waarop het Agentschap Wegen en Verkeer de ovonde op het kruispunt van de Ringlaan en de Vierselbaan onderhoudt. Bij de heraanleg van de Ringlaan, een gewestweg, plantte het Agentschap Wegen en Verkeer er wat boompjes, die echter allemaal afstierven. De rest van de struikjes werden overwoekerd door onkruid. Een groot contrast met de rotonde aan de Goormansstraat die de gemeente in eigen beheer onderhoudt. Of met de rotonde aan de Herentalsebaan die door een plaatselijk plantencenter onderhouden wordt.

“We wilden die formule eigenlijk opnieuw”, zegt Van Hove. “Een lokaal tuinaanlegger of plantencenter die met eigen middelen die ovonde zou onderhouden in ruil voor een reclamebord dat hij er dan mag zetten. Maar het Agentschap Wegen en Verkeer ging niet akkoord. Het AWV wil geen reclame op een gewestweg omdat dit de aandacht te veel zou afleiden. Vandaar dat we nu als gemeente hebben voorgesteld om zelf de ovonde in eigen beheer te onderhouden, want het Agentschap zelf heeft er duidelijk geen tijd voor.”

Voorlopig werd alles afgegraven. Er komt nu vruchtbare zwarte grond over en aanplantingen, zodat het centrum van Zandhoven een ‘propere toegangspoort’ krijgt voor het verkeer komende vanaf de Ringlaan.  kmaMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio