©  BELGA

Lierse K. krijgt ijskoude douche in Charleroi en ligt uit de beker

Het bekeravontuur van Lierse K. zit er al op in de vierde ronde. Net als bij de waanzinnige ontmoeting met Olympic Charleroi vorig jaar zat het venijn in de staart: Gilis leek met een ultieme gelijkmaker te zorgen voor penalty’s, maar meteen daarop volgde nog de bijzonder pijnlijke 2-1.

Olympic Charleroi, dat brengt zowel bij Lierse K. als bij ons nare herinneringen naar boven. U kent het verhaal ondertussen: bijna een jaar geleden zette Frédéric Frans de 1-1 op het scorebord in de 97ste minuut, waarop het in de tribunes volledig uit de hand liep. Bestuur en spelers van Lierse én een journalist van GVA werden bedreigd en aangevallen door de thuisclub. Pas een uur na het laatste fluitsignaal konden zij, onder politiebegeleiding, het stadion ontvluchten. Tot op vandaag is er aan geen enkele klacht gevolg gegeven, zelfs excuses zijn er nooit gekomen.

LEES OOK. Lierse K. opnieuw naar Olympic Charleroi, jaar na zwaar geval van agressie: “Zelfs geen excuses gekregen”

Desondanks keken Charleroi en Lierse K. elkaar woensdagavond opnieuw in de ogen in het Stade de la Neuville. Coach Tom Van Imschoot koos ervoor om te roteren in het zwarte land. Veel van de basispionnen die afgelopen weekend nog wonnen tegen Club NXT zaten deze keer zelfs niet in de selectie, De Smet kreeg zijn kans in doel.

Geen klik

Met zo’n ‘nieuwe’ ploeg hoeft het niet te verbazen dat de Pallieters moesten zoeken in de eerste helft. Te veel zelfs: weinig of geen noemenswaardige doelkansen, een gebrek aan creativiteit, slordigheden in de passing, te snel kiezen voor een lange bal die toch niet aankomt bij de kleinere aanvallers… Dit was duidelijk niet de ploeg die zo’n sterke start had genomen in 1B.

Olympic Charleroi merkte dat ook en voerde steeds meer de druk op. Na twintig minuten kreeg Guedj een uitgelezen kans, maar De Smet zat goed met zijn timing en ging in de weg liggen. De gevaarlijkste man op het veld was echter Perez-Salibur. De Franse sneltrein had El Kababri al meermaals in de wei laten staan op zijn flank en in de 39ste minuut was het prijs. Opnieuw kreeg hij te veel ruimte en met een weliswaar mooie krulbal in de verste hoek was de 1-0 een feit.

Een terechte achterstand, die Lierse K. vooral moest inspireren om na de pauze wél vol op het gaspedaal te duwen. Coach Van Imschoot rekende daarvoor op zijn wisselspelers: Gilis en Van Landschoot bliezen vrijwel meteen nieuw leven in de ploeg en dat leverde een gouden kans op. Samyn dook de gelijkmaker ei zo na binnen, ware het niet dat doelman Moriconi beschikte over straffe reflexen.

Waanzin

De tijd tikte genadeloos weg in het nadeel van Lierse K.. Ook Straetman werd nog in de strijd gegooid voor het slotoffensief, maar de thuisploeg bleef zeer georganiseerd en greep telkens in voor de Lierse aanvallen echt gevaarlijk werden. Tot de blessuretijd inging.

Gilis drong de zestien binnen en via een Waal hobbelde de bal over de lijn: 1-1! Flashback naar de vorige keer, toen de gelijkmaker ook al in het ultieme slot viel en de vreugde kon uitbarsten bij de bezoekers. Aan de zijlijn maakte iedereen zich al op voor een beslissende penaltyreeks. Maar zover zou het niet komen: Charleroi ging direct daarna nog een allerlaatste keer in de aanval en Guedj mocht de bal tegen het net duwen. 2-1, Charleroi toch door en een ijskoude douche voor Lierse K..

Zo zit het bekeravontuur van Lierse K. er al op in de vierde ronde. Dat betekent ook geen revanche tegen Eendracht Aalst, de ploeg die hen vorig jaar nog uit de beker wipte en nu dus uitkomt tegen Olympic Charleroi. Bij Lierse K. kan de focus dit seizoen – misschien maar goed ook - volledig op de competitie gericht worden.

LIERSE K.: De Smet, Santermans, Van der Veken, Van Geet, El Ansri, Janssen, Troonbeeckx (’72 Straetman), El Kababri (46’ Van Landschoot), Samyn, Osei Berkoe, Smolders (46’ Gilis)

OLYMPIC CHARLEROI: Moriconi, Felix, Corneillie, Ghesquiere, Castellana, Lioka Lima (75’ Vanderbecq), Gadi, Perez-Salibur, Khaida, Guedj, Delbergue

DOELPUNTEN: 39’ 1-0 Perez-Salibur, 90’ 1-1 Gilis, 91’ 2-1 Guedj

GELE KAARTEN: Van Geet, Gadi, Lioka Lima, El Ansri, Gilis, Robert

RODE KAARTEN: /

SCHEIDSRECHTER: Anthony Letellier

TOESCHOUWERS: 400 

Yannick Lambrecht

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws