©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Telenet Giants Antwerp onderuit tegen Den Bosch

De eerste oefenwedstrijd in eigen midden, de derde van de voorbereiding, bracht voor Telenet Giants Antwerp in de Lotto Arena een eerste nederlaag tegen Den Bosch (73-78). De Nederlandse ploeg van de Belgische coach Jean-Marc Jaumin had bijna de ganse partij de leiding op het scorebord en won dan ook overtuigend. Werk aan de winkel voor de Giants die volgende week woensdag in het kader van de EuroCup in het Russische Krasnodar de eerste officiële wedstrijd van het seizoen afwerkt.

Vooral een zwakke defensie lag, in combinatie met een slechte shotselectie (14 op 37 shots) in de eerste helft, aan de basis van de achterstand. Den Bosch kreeg te veel ruimte en bedankte met maar liefst 11 op 19 driepunters in de eerste twee kwarts. Vooral Demairo Maifield leidde met 5 op 6 bommen de Nederlanders na 17-20 naar een 41-46 bonus halfweg.

Geen Antwerpse verbetering in het derde schuifje. “Easy baskets” werden niet benut en een vlot spelend Den Bosch bleef via ook Thomas Van Der Mars (ex-Okapi Aalstar) lichtjes domineren: 59-64. In het slotkwart nam Telenet Giants Antwerp via Dave Dudzinski en Vincent Kestelooot bij 68-67 de leiding opnieuw over. De Giants vielen echter opnieuw stil, incasseerden een 5-11 tussenspurt in de slotfase en gingen met 73-78 onderuit. De Giants lieten een 24 op 67 shotsprestatie optekenen. Jalen Jenkins (rug) kwam in de tweede helft niet meer in actie. “Na de goede prestatie in Bonn was er te weinig focus. Verdedigend was het niet goed. We weten waaraan we moeten werken.” aldus coach Christophe Beghin.

Telenet Giants Antwerp: Branch 10, Jenkins 5, N. Van Den Eynde 5, Bleijenbergh 6, N. De Ridder 5, Rogiers 5, Kesteloot 5, Dudzinski 16, Fall Faye 8, Donkor 0, Smith 8,

Kwarts: 17-20, 24-26, 18-18, 14-14 

cpm

MEER OVER Telenet Giants Antwerp

Meer basketbal