©  BELGA

Charleroi blijft bescheiden voor Europa League-duel met Partizan Belgrado: “Zij spelen elk jaar Europees”

Dorian Dessoleil presenteerde zich woensdag, een dag voor het duel in de derde voorronde van de Europa League, in het Stade du Pays de Charleroi tegen het Servische Partizan Belgrado, erg nuchter op de persconferentie.

Bron: BELGA

Charleroi schreef vorig weekend geschiedenis in de Jupiler Pro League. Dankzij een zege tegen Beerschot tellen de Henegouwers 18/18, de beste start in de clubgeschiedenis.

“Maar we hebben deze wedstrijd tegen Partizan voorbereid zoals alle andere”, begon Dessoleil. “Mentaal zit het goed in de groep. Ik ben zelf heel trots een Europese wedstrijd te mogen spelen voor deze club en deze stad. We voelen de opwinding rond het duel, maar proberen ons enkel op het sportieve te concentreren. We willen meer van dit soort wedstrijden spelen in de toekomst. Dat moeten we morgen tonen.”

“De tegenstander is een team dat het gewoon is om Europees te spelen”, ging de verdediger verder. “Ze hebben enkele sterke spelers rondlopen. Het is aan ons om daar iets tegenover te stellen.”

Dessoleil was er vijf jaar geleden ook al bij toen Charleroi zijn laatste Europese duels speelde, tegen Beitar Jeruzalem en Zorya Luhansk. De huidige kapitein kwam destijds wel niet in actie. Op de vraag of de huidige ploeg van Charleroi sterker is dan die van destijds, antwoordde hij ontwijkend.

“Deze groep is al enkele jaren samen. We zitten bovendien in een goede periode momenteel. Ik vind onze ploeg op dit momenteel heel goed, maar je kan moeilijk generaties vergelijken. En het levert ook niet veel op.”

 

 ©  BELGA

Belhocine vraagt tegen Partizan volledige overgave

Charleroi staat volgens coach Karim Belhocine donderdagavond voor een moeilijke opdracht tegen Partizan Belgrado in de derde voorronde van de Europa League. “Het is een ploeg die het gewend is Europees te spelen. Ook in eigen land draaien ze met hun internationals bovenin mee”, vertelde hij daags voor de match.

“Het wordt een lastige confrontatie. We moeten echt op een hoog niveau zijn, het maximum geven. Alles wordt beslist in een match. We zullen er moeten staan morgen, alles geven en dan proberen een ronde verder te gaan”, stelde de trainer van de Zebra’s.

Belhocine heeft, op de langdurig geblesseerden Diandy en Bruno na, een volledig fitte kern ter beschikking. “Iedereen was vanmorgen klaar om te spelen. We recupereren Guillaume en Ryo.” Gillet had de match van de competitieleider tegen Beerschot gemist, terwijl Morioka daarin uitviel met een rugblessure. “We beseffen dat we morgen voor een belangrijke en een moeilijke wedstrijd staan. Als we willen doorstoten, dan zullen we dat moeten verdienen”, vervolgde Belhocine.

Bij de Serviërs spelen enkele oude bekenden van Belhocine, zoals verdediger Uros Vitas, met wie hij in het seizoen 2014-2015 de titel pakte met Gent. “Hij is een leuke jongen, een werker ook met een goeie rechtervoet. Centraal in de verdediging waren wij een beetje concurrenten van elkaar, voor een positie op de bank dan toch want het waren anderen die speelden”, grapte de coach van de Karolo’s.

Ook met Lazar Markovic wordt het een weerzien. “Hij was speler van Anderlecht toen ik er assistent was”, herinnert Belhocine zich.

“We zullen deze match voorbereiden zoals het hoort. Dat betekent heel geconcentreerd, met veel bescheidenheid, maar vooral ook met de wil om er volledig voor te gaan en zich geen vragen te stellen. We mogen nergens spijt van hebben.”

MEER OVER Sporting Charleroi

Meer sportnieuws