©  Photo News

Greg Van Avermaet is duidelijk over de rolverdeling bij de Belgen op het WK: “Van Aert staat drie treden hoger dan mij”

Zondag hebben de Belgen twee uitgesproken kopmannen op het WK wielrennen: Wout van Aert en Greg Van Avermaet. Maar die tweede gaf bij het vertrek op Zaventem toe dat de man uit Lille “drie treden hoger staat” dan de olympische kampioen zelf.

Vincent Van Genechten

LEES OOK. Wout van Aert, vers van bezoekje aan de gynaecoloog, is klaar voor WK: “Het komt wel iets sneller dan dat ik goesting had”

“We wisten op voorhand dat het een heel drukke kalender ging worden door corona”, aldus Van Avermaet voor zijn vertrek. “Het is een geluk dat we er nog een groot deel van kunnen afwerken. We zijn ook gewoon om veel weg te zijn. Natuurlijk is alles wat dichter op mekaar gekomen, maar we zijn vooral blij dat we nog veel wedstrijden kunnen afwerken. Het is eventjes druk, maar in november is het ook gedaan. Ik ben nu graag thuis geweest, omdat ik al zes weken weg was en mijn kinderen niet gezien had. Het was dus leuk om ze maandag van school te kunnen gaan halen. Ik heb deze middag nog met hen gegeten, daar doe ik wel wat energie van op.”

Het parcours in Italië moet de CCC-renner normaal gezien beter liggen dan de Zwitserse bergen.

“Ja, zeker. In Aigle-Martigny zou het op mijn limiet geweest zijn en zou ik eventueel niet gereden hebben. Maar toen het parcours in Imola bekend werd, bleek het een parcours te zijn dat mij beter moet liggen. De klimmen zijn net iets minder lang en dat geeft meer recuperatie tussenin. Het gedeelde kopmanschap? Ik denk dat het vrij simpel is. Ik denk dat Van Aert een paar treden hoger staat dan mij. Hij is heel goed aan het rijden, met twee ritzeges in de Tour. En hij rijdt heel goed bergop. Ik denk hij dus meer kans maakt als mij. Maar ik ga ook meedoen en zien ik mezelf voel. Ook door wat druk bij hem weg te halen, zodat niet alles bij hem terecht komt.”

MEER OVER WK Wielrennen

Meer sportnieuws