De Mechelse gevangenis. ©  MARC HERREMANS

Man gooit twee bolletjes hasj over muur gevangenis: 2 jaar cel geëist

Mechelen

Het Openbaar Ministerie heeft woensdag twee jaar cel en een boete van 8.000 euro gevorderd tegen Mouhammed A. De man stond terecht omdat hij een pakje met twee bolletjes hasj over de muur van de gevangenis had gegooid. Het was een getuige die dat had gezien, en er melding van maakte. Het pakketje werd op de binnenkoer aangetroffen en A. werd opgepakt.

De man, die al over een flink gevuld strafregister beschikt, gaf tijdens zijn verhoor bij de onderzoeksrechter toe dat hij in opdracht van iemand de drugs over de muur had gegooid. Maar kende de naam van zijn opdrachtgever niet. Er volgde een telefonisch onderzoek en daaruit bleek dat A. de weken voor de ‘levering’meermaals getelefoneerd had met een nummer van de gevangenis. Met welke gevangene hij belde, kon niet worden achterhaald.

Advocate Sylke Vankeerberghen stelde dat haar cliënt zich had laten misbruiken. “Hij kwam niet rond om te kunnen leven en was afhankelijk van andere mensen om toch wat extra bij te verdienen. Meneer A. is overigens illegaal in ons land”, zei ze.

Het vonnis valt volgende maand. tdk

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio