Handelaar Luc Vleminckx diende drie verzoekschriften om gehoord te worden. © jb

Twee verzoekschriften van burger niet aanvaard: “Droevig gesteld met democratie”

Willebroek -

Op de gemeenteraad werden door handelaar Luc Vleminckx drie verzoekschriften om gehoord te worden ingediend. Ondanks dat ze alle drie als ontvankelijk werden geagendeerd, is enkel het verzoekschrift rond de fietsstraat weerhouden.

Jan Boey

Sp.a, Groen en onafhankelijk raadslid Kevin Eeraerts beweren de geagendeerde punten van de meerderheid niet meer te vertrouwen. “U agendeert dat de drie verzoekschriften ontvankelijk zijn en ter zitting schrapt u er twee”, stelden ze. De schrapping kwam er omdat ze volgens de meerderheid niet voldoen aan het huishoudelijk reglement waaraan de vraagsteller zich moet houden. Ze bevatten ook geen vragen. “Hij ventileert zijn eigen mening en laat eigenlijk geen ruimte voor antwoorden. Met het verzoekschrift ‘Aanpassingen fietsstraat tussen BNP Fortis en Stationsstraat (en of markt) om de handel mogelijk terug meer leven in te blazen met bijgevoegde verduidelijking en argumenten’ kunnen we wel verder’, zei burgemeester Eddy Bevers (N-VA). Hij riep de raad op om de burger te horen in de raadscommissie. Dat viel dan weer in slechte aarde bij de oppositie die vreest dat de stem van de burger zo uit de gemeenteraad wordt gehouden.

Bundel van 30 bladzijden

Luc Vleminckx zelf was woensdag nog niet officieel op de hoogte van de beslissingen van de gemeenteraad. “Ik had horen zeggen dat alle drie de verzoekschriften van tafel waren geveegd. Als ik toelichting moet geven in de raadscommissie en niet op de gemeenteraad, ga ik dat niet doen. Ik had eerder al een bundel van 30 bladzijden ingediend en er nu nog extra’s aan toegevoegd met plannetjes van hoe ze deze straat hier beter kunnen inrichten. Dat in plaats van er een fietsstraat van te maken en corona te misbruiken om allerlei dingen door te duwen”, zegt hij. “Het is droevig gesteld met het democratisch gehalte van deze gemeente. Ik heb trouwens al klacht ingediend bij het Binnenlands Bestuur en ga dat ook doen bij de gouverneur.”Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio