Sticky Notes treedt op in jeugdhuis De Raap © Neel Vermeiren

Tournee Velo: vijf bands op bijzondere locaties met een picknick erbovenop

Wuustwezel -

Gezellig fietsen, genieten van een overheerlijke picknick en luisteren naar vijf Wuustwezelse bands op bijzondere locaties. Dat zijn de ingrediënten waarmee het nieuwe initiatief Tournee Velo op zondag 27 september de deelnemers wil verblijden.

Neel Vermeiren

“Met dit evenement willen wij lokale bands ondersteunen in coronatijden,” vertelt schepen voor Toerisme, Rit Luyckx (CD&V). “Ze krijgen de kans om op te treden op bijzondere locaties. Omdat alles coronaproof moet worden georganiseerd, kunnen we maar dertig bezoekers per locatie toelaten. Daarom is inschrijven op voorhand verplicht.”

Na inschrijving krijgen de deelnemers een startplaats toegewezen. Ze worden daar verwacht tegen 11u. Er staat voor hen een picknick klaar die ze als ontbijt of vroege lunch kunnen eten. Sjalotte zorgt voor een koude pastasalade, wraps, aardbeienkwark en huisbereide limonade. J kan ook kiezen voor de picknick van Patisserie Meeussen met een meeneemsalade, stokbrood, vers sinaasappelsap, aardbeitjes, een mueslikoek en huisgemaakte zoetigheden. Om 11.30u starten de optredens.

Er werden vijf bijzondere locaties uitgekozen. Daaronder de serre van boomkwekerij Solitair waar The Joo Joo Eyeballs hun opwachting maken, jeugdhuis De Raap waar The Sticky Notes present tekenen en het gemeentepark, waar Smout & Reuzel optreedt.

Een buitenbeentje is de kapel van Braken, die onlangs werd omgevormd tot ontmoetingsplaats. De deelnemers kunnen tijdens het optreden van Eline Van den Keybus meteen kennismaken met de nieuwe indeling, die zowel religieuze vieringen als evenementen en praatnamiddagen mogelijk maakt. De Sint-Willibrorduskapel van Westdoorn uit de 17e eeuw is gerestaureerd en heeft een goed akoestiek voor muziekgroepen. Daar zullen The True Gods of Sound and Stone zeker van willen profiteren.

info en inschrijven: www.wuustwezel.be bij rubriek berichten


Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio