De steekpartij waarbij een man uit Borgloon gewond raakte, vond plaats in dit appartement in Mol-Achterbos. © Bart Van den Langenbergh

Voorwaardelijke celstraf voor uithaal met mes: “Steekpartij is geen poging doodslag”

Mol -

De rechtbank in Turnhout veroordeelde een 37-jarige man tot een voorwaardelijke celstraf van drie jaar voor een steekpartij in een appartement in Mol-Achterbos. Een verkoper van een tablet uit Borgloon kreeg een steek in de borst, maar volgens de rechter was er geen intentie tot doden.

Dominiek P. (37) had volgens de rechtbank niet de bedoeling om een 33-jarige man uit Borgloon te doden. Op 21 juni van dit jaar begaf het slachtoffer zich naar het adres van P. in Mol-Achterbos. Hij wilde daar het geld van de verkoop van een iPad, 120 euro, persoonlijk gaan ophalen omdat de betaling ervan achterwege bleef. Maar in het appartement van P. liep het bezoek uit de hand, ook omdat de Limburger zich intimiderend zou hebben gedragen. In de deur van het appartement werden er slagen uitgedeeld en stak P. met een mes de Limburger in de borst. Het slachtoffer lag drie dagen op intensieve zorgen en is nog altijd werkonbekwaam.

Uiteenlopende verklaringen

De rechters bestempelden het incident als het uitdelen van opzettelijke slagen en verwondingen en niet als een poging tot doodslag. De verklaringen van alle partijen liepen te ver uiteen waardoor er twijfel is ontstaan. P. is veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar met probatie-uitstel en een boete van 1.600 euro. Hij moet zich laten begeleiden voor zijn psychische problemen, regelmatig werken en mag geen contact zoeken met het slachtoffer. Het Openbaar Ministerie had begin deze maand nog een effectieve celstraf van zes jaar geëist. De Limburger krijgt een voorlopige schadevergoeding van 2.700 euro. (bvdl)

 

MEER OVER Rechtbank Turnhout

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio