© NELL

Nell belandt met haar piano in woelige wateren van De Wouwer (voor een videoclip)

Oud-Turnhout, Turnhout -

De nieuwe videoclip van Nell, de artiestennaam van de Turnhoutse Nel Swerts, is opgenomen in de vijvers van De Wouwer in Oud-Turnhout. Het nummer ‘Choppy Water’ is de voorbode van haar derde plaat ‘Cabin on the Hill’.

Wouter Adriaensen

Nell timmert al langer aan haar muzikale carrière. Ze behaalde een meestergraad piano aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium in Antwerpen en bracht in 2007 haar eerste popplaat met eigen nummers, A Million Faces, uit. In 2014 koos Bent Van Looy haar voor zijn team in The Voice van Vlaanderen. Dat leidde een jaar later tot een tweede album, At the Lakehouse. Vader Vic Swerts is fan van de muziek van zijn dochter en geeft met zijn firma Soudal graag een duwtje in de rug. “Kunstenaars moeten geholpen worden. Met pianomuziek ga je de wereld niet veroveren. Da’s armoede lijden”, klonk het enkele jaren geleden nog in De Morgen.

“Ik ben altijd muziek blijven maken”, vertelt Nell. “Dat er volgend voorjaar een nieuwe plaat verschijnt, is het gevolg van een toevallige ontmoeting met Jo Cassiers (Schotenaar die onder meer gitaar speelt in de liveband van Stan van Samang en zelf muziek maakt onder de naam Bronski, red.). We hebben samen nummers geschreven met focus op piano en zang, en we gaan die ook live spelen.”

Tori Amos

De nieuwsgierigheid van de luisteraars wordt nu al geprikkeld met de eerste single Choppy Water. Dat is op het eerste gehoor een vrolijk nummer met een refrein dat doet denken aan de Amerikaanse pianiste en zangeres Tori Amos. “De tekst gaat over een relatie in woelige wateren, over twee mensen die zich ergeren aan elkaars kleine dingen. Misschien wel een herkenbaar fenomeen na de voorbije lockdown.”

De single werd al naar de radiostations gebracht en ondertussen staat de videoclip ook op YouTube. “Net zoals de vorige is die opgenomen in De Wouwer in Oud-Turnhout (privé-eigendom naast de Priorij van Corsendonk met onder meer een vijver met een vijftigtal eilandjes, red.). Ik speel er piano in het water. Liever dan het verhaal van het nummer uit te beelden wilden we vooral een mooie videoclip maken.”

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio