Archiefbeeld Londense modeweek  

The British Fashion Council wil beter waken over diversiteit in de modewereld

The British Fashion Council gaat zelf diversiteit promoten in de mode-industrie. Dat heeft de organisatie, die de functie heeft om de modewereld te ondersteunen, vorige week zelf bekendgemaakt.

vwh

Heel concreet wordt binnen de organisatie een Diversity and Inclusion Committee opgericht. Dat zal bepaalde kaders moeten opstellen, die merken dan kunnen toepassen in hun eigen bedrijf. Verder zal het actief campagne voeren rond diversiteit en de reeds bestaande ontwikkelingsprogramma’s rond rechtvaardigheid evalueren.

Momenteel heeft de council in de leiding van de organisatie al een nieuwe manier van werken geïmplementeerd. Om de twee weken wordt een rondje telefoons gedaan naar 200 BAME – Black, Asian and Minority Ethnic – leden om te polsen naar hun feedback. Het Diversity and Inclusion Committee is een antwoord op het vaak terugkerende racisme en discriminatie in de modewereld en tegelijk een streven naar continue aandacht voor meer diversiteit.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In het begin van deze zomer kondigde ook de raad van Amerikaanse modeontwerpers - Council of Fashion Designers of America (CFDA) - een reeks initiatieven aan om systematisch racisme in de modewereld onmiddellijk een halt toe te roepen. “Je stem laten horen is niet genoeg. We moeten iets doen,” luidt hun statement.

NIET TE MISSEN