De twee schietincidenten deden zich voor in de Schijfstraat op het Kiel. ©  Google Street View

Twee nachten op rij schoten afgevuurd met alarmpistool op het Kiel

De politie voert een onderzoek naar twee schietincidenten in de Schijfstraat op het Kiel. Een onbekende loste er meerdere schoten met een alarmpistool, maar het is onduidelijk wie of wat het doelwit was.

De Antwerpse lokale politie werd dinsdagnacht rond 4.15u gealarmeerd voor twee schoten in de Schijfstraat, achter shoppingcenter Den Tir op het Kiel. Die waren afgevuurd met een alarmpistool.

Opvallend: tijdens de vaststellingen wisten buurtbewoners te vertellen dat er de nacht voordien óók al geschoten was, maar dat toen de politie niet was gebeld. Toen ging het om een viertal schoten.

“Er is geen sprake van beschadigingen of gewonden”, zegt Willem Migom van de Antwerpse politie. “Er wordt verder onderzocht wie de schoten heeft afgevuurd en wie het doelwit was.”

In augustus 2017 werd er al eens een gevel beschoten in de Schijfstraat, maar het lijkt er voorlopig niet op dat die feiten los staan van dit incident. Dit incident doet bovendien ook denken aan een schietpartij van afgelopen weekend op Linkeroever. Daar werd een auto onder vuur genomen, ook met een alarmpistool. Ook daar werd niets beschadigd en is de dader spoorloos. Of die feiten verbonden zijn aan het schietincident op het Kiel, is onduidelijk.

 sare, dvd

MEER OVER Misdaad Antwerpen

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio