Overvallers rijden bank binnen met bulldozer

Overvallers hebben woensdagochtend een spectaculaire ramkraak gepleegd op een Crelan filiaal. De dieven gebruikten daarbij een bulldozer om de bank binnen te rijden. Er raakte niemand gewond maar de filiaalhouders die boven de bank wonen, zijn danig onder de indruk.

De overval gebeurde woensdagochtend in de Paddegatstraat in Nieuwenrode, Kapelle-op-den-Bos. Rond half 4 reed er een bulldozer een Crelan bankfiliaal binnen, bevestigt de politiezone KLM.

Het gaat om een zeer zware feiten, zegt burgemeester Renaat Huysmans (N-VA). “De daders gingen zeer driest te werk. Eerst hebben ze bij een nabijgelegen bedrijf vrachtwagens proberen stelen. Dat mislukte, maar ze konden wel een bulldozer buit maken. Ze hebben dan nog een zware jeep met aanhang wagen gestolen. Met de bulldozer zijn ze minutenlang op het gebouw blijven inrijden. Wanneer een buurman kwam kijken naar het lawaai zijn ze hem beginnen bekogelen met stenen. Toen de politie aan kwam, zijn de daders gevlucht, te voet. Ze hebben verderop dan nog een wagen gestolen en zijn richting Nederland gereden.”

Er raakte niemand gewond bij de feiten maar de filiaalhouders zijn sterk onder de indruk. “Ik heb die mensen vanochtend gezien, die zijn danig geschrokken. Zij wonen boven het kantoor en dachten dat het hele gebouw ging instorten toen die bulldozer verschillende keren het pand ramde.”

Vermoedelijk konden de daders wel een buit maken, maar hoeveel is nog niet duidelijk. Het parket en de federale politie zijn ter plaatse voor onderzoek. (cds,nba)