©  BELGA

Jan Bakelants ziet mooie koers niet met medaille beloond worden: “Toch wat frustratie”

Jan Bakelants (Circus-Wanty Gobert) maakte dinsdag op het BK, samen met zijn teamgenoten Alfdan De Decker en Xandro Meurisse, deel uit van de kopgroep. Uiteindelijk werd Bakelants vierde en viel hij zo net naast het podium. Xandro Meurisse werd negende.

“Het was een vreemd wedstrijdverloop, met een snelle start”, reageerde Bakelants na afloop. “Op de Muur van Geraardsbergen was er een eerste stevige versnelling en het tempo is niet afgezwakt tot we op het lokale circuit toekwamen. Alle ploegen waren attent en wilden absoluut in de ontsnapping mee zijn. Ik voelde ook dat er waarschijnlijk een belangrijke kopgroep weg zou rijden. Het heeft me veel moeite gekost om de kloof te overbruggen naar de renners die bij het binnenrijden van Anzegem ontsnapt waren, maar het leek er op dat deze vlucht een grote kans op slagen had.”

“Op dit glooiende parcours voelde ik me in de kopgroep geviseerd”, ging Bakelants verder. “Nadat ik in de finale ten aanval trok, reden er zes andere renners weg. Xandro Meurisse heeft zich opgeofferd, vooraleer Serry en De Bondt op hun beurt gingen. Bij de laatste passage over de Tiegemberg deed ik een laatste poging, maar ik kon op dit parcours niet op de verrassing spelen. Een goede koers van het team, maar helaas toch wat frustratie omdat ik het podium mis.”

LEES OOK. Dries De Bondt was bijna geen renner meer, nu is hij Belgisch kampioen: “Ik heb heel veel mensen te bedanken”

 Belga

Meer sportnieuws