De Portugese trucker Machado kookt zijn potje op de brug van de Rodendijk in Zoersel. “Een vuilbak zou inderdaad handig zijn hier, maar ik neem alles mee.” ©  Kristin Matthyssen

Brug van Zoersel drie dagen na World Cleanup Day al opnieuw een stort

Zoersel -

CD&V Zoersel dringt bij de bestuursmeerderheid aan om actie te ondernemen bij de brug over de E34 in Zoersel. Drie dagen na de World Cleanup Day liggen de brughellingen er al opnieuw bij als een stort.

“We werden benaderd door een familie uit Viersel die er als vrijwilligers het zwerfvuil opruimen”, vertelt Roel Van Elsacker (CD&V Zoersel). “Ze hebben er met World Cleanup Day echt massa’s vuilnis geraapt. Veel truckchauffeurs gebruiken de omgeving van de brug om even pauze te houden en wat te koken. Ze laten hun afval vaak achter. Het gezin uit Viersel had gevraagd of de gemeente geen extra vuilnisbakken aan de brug of carpoolparking kan plaatsen. Maar de gemeente antwoordde dat vuilnisbakken juist extra vuilnis aantrekken.”

CD&V Zoersel vindt dat er toch een inspanning gedaan moet worden, want amper drie dagen na World Cleanup Day liggen de brughellingen er al opnieuw als een stort bij, met zelfs volle grijze huisvuilzakken die gewoon van de hellingen werden geworpen. “Camerabewaking kan ook al ontradend werken”, zegt Roel Van Elsacker. “Maar helemaal niets doen is een schandaal.”

Schepen van Milieu Marc De Cordt (Groen) blijft erbij dat extra vuilnisbakken ook extra vuilnis aantrekken en dat de truckers hun eigen afval moeten meenemen. “Hier in de buurt in Vorselaar en Wommelgem zijn uitgeruste vrachtwagenparkings. Hoe meer voorzieningen, hoe meer ze komen kokkerellen. Ik kan wel meegeven dat wij vanuit de gemeente Zoersel in een mobiele overlastcamera willen investeren waarmee we vuildumpers kunnen betrappen. De Kwadestraat tussen Halle en Sint-Antonius is ook een plek waar we zo’n camera zouden kunnen inzetten tegen vervuilers.”

Wij troffen er dinsdag de kokende trucker Machado uit Portugal aan. “Een vuilbak hier zou inderdaad handig zijn. Wat nog meer een plaag is, zijn alle mensen die hier stoppen om te plassen”, zegt hij. “Vies als je aan het eten bent hoor.”  kma

De hellingen liggen vol vuilnis. ©  KMAMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio