In Geel zijn 48 kleuters in thuisisolatie geplaatst. © Hans Otten

48 kleuters uit Geel met hun gezin in coronaquarantaine

Geel -

In basisschool Sint-Dimpna in Geel is een besmetting met het coronavirus vastgesteld. De 3-jarige kleuters en hun juffen gaan tot 2 oktober in quarantaine.

In vrije basisschool Sint-Dimpna in Geel testte begin deze week een kleuterleidster positief. Na overleg met het Centrum voor Leerlingenbegeleiding en de arbeidsgeneesheer is besloten alle 48 kindjes uit de klasjes van 3-jarige kleuters samen met hun juffen tot 2 oktober in thuisisolatie te laten gaan. De reden is dat de leerkrachten per jaar sowieso heel nauw samenwerken. Maar de positief geteste juf had ook direct contact gehad met vier andere collega’s. Ook hen is verzocht om twee weken in quarantaine te gaan.

“Al deze betrokkenen worden nu zo snel mogelijk getest”, klinkt het bij de schooldirectie. “De 4- en 5-jarige kleuters kunnen woensdag wel zonder problemen naar school komen, zolang hun leerkrachten niet positief zijn getest. Voor de lagere school is er sowieso geen probleem.”

De Geelse basisschool had begin maart ook de twijfelachtige eer om de allereerste coronabesmetting in de Kempen te hebben, toen een leerling van de lagere school na een skivakantie in Italië met het virus huiswaarts gekeerd was. (ho)

MEER OVER Coronavirus

GRATIS CORONA NIEUWS