Archiefbeeld: burgemeester Paul Verbeeck. © Joren De Weerdt

Meer Nijlense verenigingen hebben recht op coronasteun

Nijlen -

Het Nijlense schepencollege heeft de verdeelsleutel van het Vlaams noodfonds voor coronasteun aan verenigingen licht gewijzigd.

In de vorige gemeenteraad kwam er vooral van oppositieraadslid Leo Verelst (Nieuw Nijlen) kritiek op het feit dat niet-gesubsidieerde verenigingen geen directe financiële steun kregen. Het schepencollege bekeek de zaak opnieuw en kwam op de gemeenteraad van dinsdagavond met een nieuw ontwerp. “We gaan 152.000 euro financiële steun verdelen onder de al eerder gesubisidieerde jeugd-, sport-, cultuur- en seniorenverenigingen. Daarvoor baseren we ons op de voorbije drie jaar. Bij het gemiddelde is er ook rekening gehouden met verenigingen waarbij zaken ingrijpend zijn veranderd. Zo heeft FC Sparka geen infrastructuur meer en is Davidsfonds Kessel gestopt met de werking. Voor deze verenigingen is er een correctie gebeurd”, schetst burgemeester Paul Verbeeck (CD&V).

Ook indirecte steun

Er wordt ook 67.000 euro indirecte steun gebruikt voor alle erkende verenigingen en oudercomités, ook die nu nog geen subsidies krijgen. “Dat geld wordt gebruikt om de uitleendienst uit te rusten met dispensers en andere coronagerelateerde materialen. Daarnaast krijgt elke vereniging die iets organiseert een pakket met gel, doekjes, maskers en andere materialen. Tot slot is er ook een bon van 100 euro die lokaal gebruikt kan worden. Die bon kan twee keer worden aangevraagd per vereniging. Zo geven we ook wat extra financiële steun”, aldus burgemeester Verbeeck. (bepr)

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio