De vernieuwingswerken vinden plaats vanaf maandag 28 september om 9u tot zaterdag 3 oktober om 6u.  ©  Joren De Weerdt

Oordopjes bij de hand: Infrabel werkt (ook ’s nachts) aan overweg in Nijlen

Nijlen -

Spoorwegnetbeheerder Infrabel gaat volgende week nieuwe rails leggen aan de overweg ter hoogte van de Woeringenstraat. Dat kan voor nachtelijke lawaaihinder zorgen, al wil het bedrijf wel al het mogelijke doen om dat tot een minimum te beperken.

Aan de spoorweg gebeuren vrij ingrijpende werken. “Het gaat om geplande onderhouds- en vernieuwingswerkzaamheden, die noodzakelijk zijn voor de veiligheid van het treinverkeer. Concreet zullen we de rails in de overweg vernieuwen. Hiervoor wordt de wegbekleding uitgebroken, waarna we de oude rails kunnen verwijderen en vervangen door gloednieuwe exemplaren. Aan het einde van deze werkzaamheden wordt de wegbekleding opnieuw in zijn oorspronkelijke staat hersteld”, zegt woordvoerster Hanna El Bachiri van Infrabel.

“Aangezien deze werken om veiligheidsredenen ook ’s nachts plaatsvinden, kan dit geluidshinder veroorzaken in de buurt. We doen er natuurlijk alles aan om dit tot een minimum te beperken en buurtbewoners hierover goed te informeren”, belooft El Bachiri.

Ook afgesloten voor voetgangers

De vernieuwingswerken vinden plaats vanaf maandag 28 september om 9u tot zaterdag 3 oktober om 6u. “In die periode is de overweg volledig afgesloten voor alle autoverkeer en ook voor fietsers en voetgangers. De omleidingen voor zowel auto- als fietsverkeer verlopen via de Spoorweglei, met uitzondering van het vrachtwagenverkeer van meer dan tien meter of meer dan drieënhalf ton. Om veiligheidsredenen wordt een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur ingevoerd in de Spoorweglei. Voor de veiligheid van fietsende scholieren worden de gemachtigde opzichters verplaatst of komt er politiebegeleiding”, vult de Nijlense communicatieambtenaar Hans Selderslaghs aan. (bepr)

MEER OVER Mobiliteit Mechelen

werfnieuws

factcheck mobiliteit

DE TEST

ERGENS ANDERS, BETER?