De veertien puppies werden afgelopen zondag geboren. © RR

Patrouillehond Joppe vader van 14 pups

Turnhout -

Heuglijk nieuws bij Politie Regio Turnhout. Patrouillehond Joppe, sinds februari 2019 in dienst, is vader geworden van twee reutjes en twaalf teefjes. Een van hen volgt zijn vader op.

Wouter Adriaensen

Joppe is een patrouillehond die afgelopen zomer ook een opleiding tot drugshond succesvol afrondde. Een zeldzame combinatie, zegt zijn baasje, agente Sofie Nuydens. “Ondertussen is hij vier jaar en het duurt toch twee tot drie jaar voor een hond helemaal opgeleid is. Ik was dus al wel aan het denken over een mogelijke opvolger.”

Een jaar geleden, bij een demonstratie tijdens de tweejaarlijkse opendeurdag van Politie Regio Turnhout, trok Joppe de aandacht van een hondenfokker uit Arendonk. Die regelde afgelopen zomer een date met teefje Sense, de trouwe viervoeter van een gezin uit het Turnhoutse gehucht Zevendonk. Na een draagtijd van zestig dagen zette die het voorbije weekend liefst veertien schattige puppies op de wereld.

“Een aantal puppies is al toegezegd aan een nieuwe eigenaar, hopelijk vinden ze allemaal een goed baasje”, zegt Sofie. “Er was veel interesse, ook van andere hondenbegeleiders. Het ene reutje wordt bijgehouden door de fokker, het andere komt over zeven weken naar mij. Ik wil er een trainingstraject mee opstarten zodat hij over enkele jaren een waardige opvolger voor Joppe is. Ze kunnen zelfs nog een tijdje samen dienst lopen dan.”

Een naam moet Sofie nog kiezen voor haar nieuwe hond. “Die kan ik nog niet verklappen. Maar de collega’s mogen binnenkort wel suikerbonen verwachten om de geboorte van de veertien puppies te vieren.” (woad)

MEER OVER Blikvangers Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio