©  AFP

Charles Michel in quarantaine, Europese top wordt uitgesteld

Omdat hij vorige week nauw contact had met een veiligheidsagent die nu een positieve coronatest heeft afgelegd, gaat Europese Raadsvoorzitter Charles Michel in quarantaine. Daardoor wordt de Europese top van donderdag en vrijdag met een week uitgesteld. Dat meldt de woordvoerder van Michel dinsdag op Twitter.

Michel kreeg dinsdag te horen dat de veiligheidsagent een positieve test heeft afgelegd. Zelf wordt Michel ook regelmatig getest, maar voorlopig telkens negatief. Maar omdat hij de Belgische coronamaatregelen respecteert, is hij nu wel in quarantaine gegaan.

Door deze onvoorziene omstandigheden heeft Michel beslist om de Europese top van aanstaande donderdag 24 en vrijdag 25 september te verplaatsen naar donderdag 1 en vrijdag 2 oktober. Op de top staan enkele geopolitieke dossiers op de agenda, met de gespannen relaties met Turkije helemaal bovenaan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER Coronavirus

GRATIS CORONA NIEUWS