10 september 2020, een koppel zoekt rust onder een deken op het eiland Lesbos. ©  REUTERS

Groen-Lier&Ko: “Stad moet moedig zijn en vluchtelingen uit Moria opvangen”

Lier -

Oppositiepartij Groen-Lier&Ko vraagt aan het schepencollege dat de stad Lier niet-begeleide minderjarige vluchtelingen opneemt uit het vluchtelingenkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos.

“Nadat het vluchtelingenkamp Moria in vuur en vlammen opging, was onze federale regering bereid om slechts twaalf niet-begeleide minderjarigen een betere toekomst te geven. Indien we het beste uit onszelf halen, is onze stad alleen al in staat om menswaardige opvang te bieden aan twaalf kwetsbare jongeren uit het vluchtelingenkamp Moria”, zegt gemeenteraadslid Geert Marrin.

“Niet dat we ons blindstaren op dat symboolgetal twaalf, maar onze oproep aan het stadsbestuur is niettemin duidelijk: laat ons het bestaande Lokaal Opvanginitiatief (LOI) uitbreiden en eindelijk ook in Lier opvang bieden aan niet-begeleide minderjarige vluchtelingen. We zijn ervan overtuigd dat vele stadsgenoten mee in de bres zullen springen als het stadsbestuur de moed betuigt om een toekomst te bieden aan kwetsbare jonge vluchtelingen.”

“Dit moet in eerste instantie op Europees en nationaal vlak geregeld worden. Dat heb ik trouwens enkele maanden geleden tijdens de gemeenteraad ook al gezegd”, reageert burgemeester Frank Boogaerts (N-VA). (cvr)

.

MEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio