Kat Bo is na drie weken terug bij haar baasje. ©  RR

Kat Bo drie weken opgesloten in verlaten showroom in Merksem

Een kat die zichzelf in nesten had gewerkt en opgesloten zat in een verlaten showroom in Merksem, kon dinsdag terug worden bezorgd aan haar baasje. Het beestje was na drie weken fel vermagerd. Het kostte de agenten heel wat moeite om bij de kat Bo te geraken.

Het was de politie van de Borrewaterstraat in Merksem die maandagavond via buren de oproep kreeg dat een kat in de showroom zat van een lege handelszaak op de Bredabaan. Het beestje zou er mogelijk al enkele weken zitten en er was al vaker melding van gemaakt. Mogelijk was het dier naar binnen geslopen maar raakte het niet meer buiten.

Ter plaatse bleek het te gaan om de failliete handelszaak in kurkvloeren Santana, waar alles goed was afgesloten. Boven die zaak zit een Afrikaanse kerk, maar daar had niemand een sleutel van de benedenverdieping. Ook de curator van het faillissement kon niet helpen, want het pand was intussen verkocht en de politie kreeg de gegevens van de nieuwe eigenaar niet te pakken. De alarmcentrale van het gebouw, waarmee de eigenaar een overeenkomst heeft, bracht wél duidelijkheid. Het was dus wachten op de nieuwe eigenaar met de sleutel, en zo kon de jacht op Bo worden ingezet.

De politiemensen kregen Bo te pakken en brachten ze naar de opvang in Wommelgem, waar ze werd onderzocht en bleek dat ze gechipt is. De eigenaars wonen ook in Merksem en zijn blij verrast. Bo was al 3 weken op stap, is wellicht al snel in de leegstaande showroom terecht gekomen en wist niet meer hoe terug op straat te geraken.

 ©  RR

ph

MEER OVER Dieren

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio