Het fanfarebier werd afgelopen weekend gebotteld. © JA

Fanfare lanceert eigen bier: “Zonder drank gene klank”

Berlaar -

Bij fanfare Sint-Cecilia in Berlaar zijn ze aan het brouwen geslagen. De Beer van Balder is het resultaat.

Bert Provoost

Het bier wordt gebrouwen ter gelegenheid van het 160-jarig bestaan in 2021. “We zijn de oudste nog bestaande vereniging van Berlaar. Ons jubileum was dus een ideale gelegenheid om op de proppen te komen met ons eigen, zelf gebrouwen feestbier. Daarvoor zijn we een samenwerking aangegaan met ’t Hofbrouwerijke uit Beerzel”, zegt secretaris Jan Augustijnen

Enkele leden van de fanfare staken zelf de handen uit de mouwen door mee te gaan brouwen en te bottelen. “Ook het etiketontwerp en het ontwerp van bierglazen, biermatten en bierkaartjes kwam van de hand van één van onze leden”, klinkt het.

Leden van de fanfare helpen in de brouwerij. © JA

Het resultaat is de Beer van Balder, een verwijzing naar de beren op het gemeentelijke wapenschild. “Het is een zachte, lekkere blonde tripel van 7,2% alcohol. Het bier zal voorgesteld worden tijdens onze vermaarde MOsseLENHOEK Kermis op 3 en 4 oktober. Het is een evenement dat dit jaar door de coronaperikelen werd getransformeerd naar een take-away. Daar zal onze Beer van Balder in primeur te proeven én te bestellen zijn. Nadien blijft het bier te koop via de website van de fanfare. Want ook na 160 jaar geldt nog steeds de fanfareleuze: zonder drank, gene klank.”

Meer info en bestellingen voor mosselen: www.ceciliaberlaar.be/mosselen

En er werd natuurlijk ook al geproefd... © JA

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio