©  RR

Al 4.000 Antwerpenaren abonneerden zich op Swapfiets

De Swapfiets, huurfiets met de kenmerkende blauwe voorband, is sterk in opmars. Al 4.000 Antwerpenaren abonneerden zich op de dienst, die garandeert dat er altijd een fiets voor je beschikbaar is. Vorig jaar waren dat er in september nog 2.500. Swapfiets zit ondertussen ook in de districten.

De coronacrisis gaf de ‘Netflix van de fietsen’ al een stevige duw in de stad. Maar ook doorheen de zomer en bij de start van het nieuwe school- en academiejaar bleven nieuwe abonnees zich aanmelden, zo meldt het van oorsprong Nederlands bedrijf. Dat experimenteert elders in Europa ook al met elektrische steps en scooters.

Swapfiets arriveerde in februari 2018 in ons land. Na een succesvolle start in studentenstad Leuven, kwamen de fietsen met de blauwe voorband in april van dat jaar ook naar Antwerpen, gevolgd door Gent en Brussel. Afgelopen mei volgde tot slot ook Mechelen. In januari breidde Swapfiets zijn servicegebied rond Antwerpen uit naar alle omringende deelgemeenten zoals Hoboken, Deurne en Wilrijk. Vandaag fietsen trouwens in totaal meer dan 12.000 Belgen op een Swapfiets.

Bij Swapfiets betaal je een vast maandelijks bedrag en kan je altijd beschikken over een werkende (elektrische) fiets, met een bezorg- en hersteldienst.

 ph

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio