© Victoriano Moreno

Erg plaatselijke mist: prachtige beelden van Scheldekaaien en kathedraal

Dinsdag is het in verscheidene regio’s grijs met hardnekkige mist, het KMI heeft tot 11 uur code oranje afgekondigd. Later breekt de zon overal door, met maxima van 21 tot 26 graden.

Deze ochtend komt in de noordwestelijke landshelft hardnekkige mist voor. Het KMI heeft code oranje afgekondigd. Dat betekent verspreide dichte mist met een zicht van minder dan 200 meter. “Rij traag en hou rekening met een plotse vermindering van het zicht. Wees voorbereid”, is de waarschuwing.

De mist is wel erg lokaal. Zo was het rond 8.30 uur bijzonder mistig op de Scheldekaaien, Linkeroever en in Ekeren, maar in Borgerhout volop zon. Op de Antwerpse Ring is er gelukkig geen mist dinsdagochtend.

Mist aan de Berendrechtsluis ©  wd

Zon in Borgerhout, mist aan de Antwerpse kathedraal rond 8.30 uur. ©   Victoriano Moreno

Mist aan de Grote Markt. ©  Victoriano Moreno

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Zonnige namiddag

De dichte mist zou tegen de middag overal moeten opgelost zijn en wordt het zonnig. Het blijft warm met maxima van 21 graden aan de kust tot 26 graden in het binnenland. De wind waait overwegend zwak uit veranderlijke richtingen of uit west tot zuidwest.

Dinsdagavond en -nacht nemen de wolkenvelden toe vanuit het zuidwesten. Lokaal kan er tegen het eind van de nacht al een bui vallen. De minima liggen tussen 5 en 14 graden bij een zwakke tot matige wind uit het zuiden tot zuidwesten.

Woensdag zijn er eerst nog brede opklaringen in het oosten van het land. Elders hangen er wolkenvelden, die geleidelijk verder naar het noordoosten trekken. Geleidelijk aan neemt de kans op buien toe vanuit het westen. De buien kunnen ook vergezeld zijn van een donderslag. De maxima bedragen tussen 19 graden in het westen en 24 graden in de Kempen.

Donderdag belooft wisselvallig met opklaringen, wolkenvelden en perioden met buien te worden. Het wordt koeler, met nog maxima tussen 15 en 19 graden en dat bij een vrij krachtige wind uit het zuidwesten. Vrijdag lijkt een winderige en wisselvallige dag te worden met veel bewolking en regelmatig buien. De buien kunnen ook vergezeld zijn van onweer, vooral dan in het westen. Het wordt nog frisser met maxima tussen 11 en 15 graden.

Zaterdag wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af en vallen er buien. Vooral aan zee is er daarbij kans op onweer. Het blijft vrij fris met maxima in het centrum rond 15 graden. De wind waait meestal vrij krachtig uit het noordwesten. Zondag is het wisselvallig met buien. 

blg, doro