Vijf leerlingen van Heilig Hart van Maria instituut in Schilde willen zo veel mogelijk tomatensoep met balletjes verkopen voor Soep op de stoep.  © ELLA 

Tomatensoep met balletjes tegen armoede

Schilde, Brecht, Schoten, Wijnegem -

Lekkere verse tomatensoep met balletjes. Dat is wat vijf leerlingen van het Heilig Hart van Maria instituut in Schilde zelf maken voor Soep op de stoep. Alleen kan het nu niet echt op de stoep en zoeken ze hun toevlucht online.

Margaux Nauwelaers loopt school in het Heilig Hart van Maria instituut in Schilde. Samen met haar klasgenootjes Shenaya uit ’s-Gravenwezel, Bo uit Brecht, Marthe uit Schoten en Maité uit Wijnegem steekt ze de handen uit de mouwen voor het goede doel. Zij kozen voor Soep op de stoep. Het concept is eenvoudig: je maakt en verkoopt een beker soep en de opbrengst gaat naar een van de honderd projecten van Soep op de stoep.

“Wij zamelen geld in voor Welzijnszorg en dragen zo ons steentje bij in de strijd tegen armoede”, legt Nauwelaers uit. “Door corona mogen we niet echt de straat op gaan om onze soep te verkopen. Daarom roepen we mensen op om via instagram onze tomatensoep met balletjes te kopen. Voor 1 liter betaal je 3,5 euro.”

Soep bestellen kan nog tot en met 2 oktober. De soep maken de meisjes op 5 oktober en wordt die dag zelf nog vers geleverd. “We leveren sowieso al in alle gemeenten waar we zelf wonen en in de buurgemeenten.” ella

Soep bestellen of sponsoren kan via instagram: @soep.op.de.stoep


Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio