© RR

Lokale politie Schoten zet achtervolging in op twee wielen

Schoten -

De lokale politie Schoten stelde haar fietsteam voor. Het doel is niet om de Scheldeprijs te winnen, wel om figuren die het heel jaar door overlast veroorzaken de pas af te snijden.

Korpschef Jack Vissers, zelfs fietsfanaat en organisator van de Scheldeprijs, delegeerde de opstart van zijn fietsteam aan hoofdinspecteur Sven Driesen. Die vond zes collega’s bereid geregeld mee uit te rukken op de nagelnieuwe zwarte terreinfietsen van het merk Ridley.

“Onze fietsploeg, die een bijpassend sportief uniform kreeg, doet meer dan zonovergoten ritjes maken over het jaagpad langs de vaart”, zegt Jack Vissers. “Ze trekken er vaak ’s nachts op uit en kunnen door nauwe paadjes waar combi’s niet door kunnen, wat voordelen biedt bij wegvluchtende vermoedelijke daders.”

Vissers gelooft dat de politieman en -vrouw op de fiets het contact met Schotenaar kan verbeteren. “Niet enkel de toprenners zullen op 14 oktober blinken tijdens de Scheldeprijs, maar ook ons eigen politieteam, onder meer door toezicht te houden op het naleven van de coronaregels”, kondigt ‘sportbestuurder’ Vissers aan.

Naast algemeen toezicht verrichtte het fietsteam alleen al in augustus dertig toezichtopdrachten rond corona, dertig toezichtopdrachten overlast en een patrouille wegverkeer uitgevoerd door het nieuwe fietsteam. Tijdens de overlastpatrouilles werden voornamelijk hotspots gecontroleerd en aanwezige jongeren. Naar aanleiding van deze patrouilles werd meermaals softdrugs aangetroffen. jaaMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio