©  MARC HERREMANS

Elektrische laadpalen in Herentals raken erg in trek

Herentals -

Elektrisch rijden geraakt stilaan ook bij automobilisten in trek. Dat merkt het Herentalse stadsbestuur aan de stijgende gebruikscijfers van de zeven bestaande laadpalen voor elektrische of hybride voertuigen.

In Herentals verschenen in 2017 in samenwerking met Fluvius de eerste publieke laadposten voor voertuigen die (deels) rijden op stroom. In twee jaar verschenen er exemplaren aan het Netepark, Administratief Centrum Augustijnenlaan, Stadspoortstraat en in Noorderwijk in Morkhoven. Het verbruik steeg van 3.597 kWh door 86 personen eind 2018 naar 13.642 kWh door 209 gebruikers in 2019 alleen. De volgende laadpalen op de Molenvest en in de stationsbuurt haalden in amper zeven maanden zelfs al 2.483 kWh door 45 gebruikers. 

“Ons mobiliteitsbeleid geeft zo veel mogelijk ruimte aan zachte weggebruikers en milieuvriendelijkere vervoersmodi”, zegt schepen van Mobiliteit Yoleen Van Camp (N-VA) van Herentals. “Daarom bouwen we ons aanbod laadpalen voor elektrische voertuigen stelselmatig uit. We hebben er nu zeven en plannen er nog drie bij dit jaar. De eerste daarvan hebben we zonet geplaatst aan sporthal Vossenberg, later volgen er nog twee op andere locaties. Het gestegen gebruik wijst uit dat dit de vraag lenigt.” (ho)

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio