Bierfeesten met maximaal 10 van dezelfde bubbel aan een tafel. © JB

Bierfeesten van chiro Instuif mogen doorgaan, zij het coronaproof

Willebroek -

Chiro Instuif Blaasveld heeft van de gemeente het licht op groen gekregen om haar jaarlijkse bierfeesten te laten doorgaan, uiteraard coronaproof en in afgeslankte vorm. Zo worden de randactiviteiten geschrapt.

Jan Boey

“We hebben een go gekregen om onze ondertussen welbekende bieravond door te laten gaan. We pakken het dit jaar net ietsje anders aan maar daarom niet minder goed, we maken er een echt een heus bierweekend van. Wie op zaterdag 3 en/of zondag 4 oktober van ons biergamma wil proeven, moet zich wel vooraf inschrijven. U kunt alleen met uw bubbel, tot maximaal 10 personen afspreken. De randanimatie, zoals nageltje klop gaat dit jaar niet door”, legt Dieter De Kuysscher voor de Blaasveldse jongenschiro Instuif uit.

Dag zelf reserveren

“We gaan nog niet alle tafels en plaatsen via de website blokkeren. We weten bijvoorbeeld niet tot op de meter na hoe we gaan indelen. Eens de tent staat en de indeling coronaproof gemaakt is, kunnen er misschien meer tafels coronaproof geplaatst worden. In principe zal u de dag zelf dus ook nog kunnen inschrijven. Hou hiervoor zeker onze Facebookpagina in het oog, waar de allerlaatste informatie wordt doorgegeven”, zegt Dieter De Kuysscher.

40 soorten bier

U kunt beide dagen kiezen uit meer dan 40 soorten streek-, speciaal- en microbieren om te proeven. De toegang tot het evenement is gratis en gaan zoals altijd in de tent door. U kunt er een snack eten en voor wie het niet zo op bier heeft begrepen, is er ook cava. U kunt ofwel via de affiches de QR-code scannen om aan te melden of u boekt via Facebook. Afspraak ter hoogte van de chirolokalen aan de Mechelsesteenweg 226, (achter het parochiecentrum).

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio