© Belga

Na uitstel door corona: expo rond Vincent Van Gogh in Waagnatie opent deuren

In de Waagnatie op het Antwerpse Eilandje opent woensdag de expo “Van Gogh, The Immersive Experience” voor het grote publiek, nadat hij deze zomer moest worden uitgesteld omwille van de Antwerpse coronamaatregelen. De expo draait rond het leven en oeuvre van Vincent Van Gogh, maar in plaats van de echte schilderijen te zien wordt de bezoeker via audio, videoprojectie en virtual reality ondergedompeld in de wereld van Van Gogh.

“Van Gogh, The Immersive Experience” brengt wereldberoemde stukken van Van Gogh als “Sterrennacht”, “De Slaapkamer”, de “Zonnebloemen”-reeks en zijn zelfportretten tot leven in drie ruimtes van de Waagnatie. De grootste zaal omvat een aaneenschakeling van metershoge 360° projecties die je wat meer vertellen over de stijl van de Nederlandse schilder en de manier waarop zijn werken tot stand kwamen.

Verschillende werken over hetzelfde onderwerp lopen in mekaar over, het water in de rivier van een schilderij lijkt plots tot aan je voeten te stromen en personages komen in beweging. Tussendoor is er ook een ruimte waar kinderen zelf aan de slag kunnen door schetsen van Van Gogh in te kleuren. Afsluiten doe je met een VR-wandeling door het Arles van eind 19de eeuw, waar Van Gogh enkele jaren verbleef en inspiratie opdeed.

De expo valt vanaf woensdag 23 september te bezoeken en dat nog tot zondag 8 november. Volwassenen betalen op weekdagen 14,5 euro voor een ticket, senioren en studenten 11,5 euro en kinderen van 4 tot 17 jaar 9,5 euro. In het weekend en op feestdagen kost een ticket 2 euro meer. De organisatoren raden aan om tickets vooraf aan te kopen op www.expovangogh.be en daar een tijdsblok te kiezen, maar ter plaatse een ticket kopen kan ook.

 (Belga)

Tips om te Doen!