©  Bernd Thissen/dpa

Nations League-duels in gevaar voor Thorgan Hazard: Rode Duivel enkele weken out met een spierscheur

Borussia Dortmund moet het de komende weken zonder Thorgan Hazard doen. De 27-jarige Rode Duivel viel zaterdag al vroeg uit tijdens de openingswedstrijd van Dortmund in het nieuwe seizoen van de Bundesliga tegen zijn ex-club Borussia Mönchengladbach (3-0 zege). Onderzoek wees intussen uit dat Hazard een spierscheur in het bovenbeen heeft opgelopen.

Hazard moest al in de negentiende minuut vervangen worden. Dortmund won het duel uiteindelijk makkelijk dankzij treffers van Reyna en Haaland (2x).

Door de spierscheur mist Hazard al zeker de competitiewedstrijd van komende zaterdag bij Augsburg en het duel om de Duitse Supercup, op 30 september, tegen landskampioen en bekerwinnaar Bayern München.

De Rode Duivels spelen in oktober twee uitduels in de Nations League, in Engeland (11 oktober) en in IJsland (14 oktober). Het lijkt twijfelachtig of Hazard die wedstrijden haalt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer sportnieuws