©  Photo News

Tim Merlier wil geen afscheid nemen van zijn driekleur op het BK wielrennen: “Maar dan moet het echt meezitten”

De wereld zag er na 30 juni 2019 nooit meer hetzelfde uit voor Tim Merlier. Op de Watersportbaan van Gent veroverde hij die dag de Belgische titel. Dit jaar volgden nog zeges in de Brussels Cycling Classic en de 6e etappe van Tirreno-Adriatico. Zondag reed hij in de Gooikse Pijl voorlopig voor de laatste keer in zijn driekleur.

Joost MarynissenBron: BELGA

“Ik wil er natuurlijk alles aan doen om ook na morgen nog in dat mooie shirt te kunnen koersen maar gemakkelijk wordt dat zeker niet”, geeft Tim Merlier mee. “In de Gooikse Pijl ging ik alvast diep. Een goede test voor wat komt in Anzegem. Ik denk wel dat de concurrenten er alles aan gaan doen om zonder mij naar de eindmeet te rijden. Ik hoop over een goede dag te beschikken en mee te gaan tot in de finale”.

Tim Merlier is uittredend kampioen en hoopt dat de ploeg voor hem werkt als het tot een massasprint komt. “Wij starten met een sterke ploeg, met mannen als Jonas Rickaert, Louis Vervaeke, Gianni Vermeersch en Dries De Bondt die ook wel hun kans zullen willen gaan. Komt het tot een groepssprint, dan zou ik graag hebben dat ze mijn kaart trekken. Ze noemen me intrinsiek de sterkste sprinter van het pak. In een spurt moet je wel de factor geluk aan je zijde hebben. Bovendien werken we morgen meer dan 235 kilometer af en er is in de plaatselijke omloop telkens tweemaal de beklimming van de Tiegemberg. Dat zal ook niet mis zijn.”

Het coronavirus zorgde ervoor dat er sinds halfweg maart tot begin augustus niet meer kon gekoerst worden. Tim Merlier kon zo zijn shirt niet showen in de Vlaamse voorjaarsklassiekers. “Maar ik heb in die Belgische trui toch enkele keren kunnen winnen. Ik heb me op die manier toch wel een waardig kampioen getoond. En als ik het kan, brei ik hier zeker nog een verlengstuk aan. Maar dan moeten de puzzelstukjes echt wel helemaal juist in elkaar vallen.”

 

 ©  GEERT TRESIGNIE

MEER OVER