Themabeeld. 

Themabeeld. ©  patrick hattori

Dronken autobestuurder met twee kindjes op achterbank loopt tegen de lamp

Mechelen, Willebroek -

De lokale politie heeft in Mechelen en Willebroek tijdens het weekend zes rijbewijzen ingetrokken van bestuurders die onder invloed waren van alcohol of drugs. Een van hen was zelfs op stap met twee kindjes in zijn voertuig.

ldn

In totaal werden 561 bestuurders aan een controle onderworpen. 22 chauffeurs waren onder invloed. Zes bestuurders, met onder hen ook enkele hardleerse individuen, moesten onmiddellijk hun rijbewijs voor vijftien dagen inleveren. Een van hen reed onder invloed van cannabis. In juli van dit jaar werd hij reeds uit het verkeer geplukt wegens overmatig alcoholgebruik.  

Elf bestuurders moesten hun rijbewijs voor zes uur inleveren. Een van hen had 1,9 promille in zijn bloed. De man ging niet akkoord met de analyse en vroeg een bloedproef aan als tegenexpertise, die volledig op eigen kosten gebeurde. In zijn auto, naast zijn vrouw, zaten ook twee kleine kinderen in een kinderzitje. Er zal nog een apart proces-verbaal worden opgesteld in verband met een inbreuk op de wetgeving betreffende de jeugdbescherming.

Sigarettenpeuk

Een andere dronken bestuurder wierp een sigarettenpeuk pal voor de voeten van een van de politieagenten. De man krijgt hiervoor een GAS-boete. Een dronken bestuurder uit Frankrijk moest zijn boete van 1.260 euro onmiddellijk betalen. “Omdat hij dat niet kon, werd zijn auto getakeld naar de terreinen van de takeldienst. De bestuurder heeft nu 96 uur de tijd om de boete en de takel- en stallingskosten te betalen. Als hij dat niet doet, kan het voertuig in beslag worden genomen door het parket”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Vijf andere chauffeurs kregen drie uur rijverbod. Een bestuurder reed door een rood verkeerslicht en moet hiervoor een boete van 174 euro betalen.

Tijdens de actie werd ten slotte een man opgepakt die illegaal in ons land verblijft. Hij werd ter beschikking gesteld van de dienst Vreemdelingenzaken in Brussel.

MEER OVER Misdaad Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio