Vreugde bij 89-jarige grootvader van Sam Bennett: “Come on, Sammy!”

Sam Bennett heeft met zijn ritzege op de Champs Elysées een stukje geschiedenis geschreven door in de groene trui te vieren op de legendarische Parijse keitjes. Hij maakte er zijn grootvader zielsgelukkig mee.

Laurens Van Heuverswijn

Sam Bennett is de vijfde Ier die een etappe kon boeken in de Tour de France. Hij is de tweede na Shay Elliott die in alle drie de grote rondes een rit kon winnen. Er werd wellicht veel gevierd toen Bennett zondag zijn tweede ritzege boekte in de groene trui. Maar nergens meer dan in het plaatsje Clonmel, waar zijn grootvader Pat Cashin voor de tv stond.

De 89-jarige man wou eigenlijk zelf afreizen naar Frankrijk, maar in covidtijden is dat een onmogelijke opdracht. Met mondmasker op moest hij van thuis uit supporteren. En hoe! De kranige tachtiger balde de vuisten, riep zijn kleinzoon vooruit en vierde voluit toen die zijn tweede ritzege boekte.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER Tour de France

Meer sportnieuws