Twee bestuurders in levensgevaar na frontale botsing in Provinciestraat

In de Provinciestraat in Antwerpen zijn zondagavond twee wagens frontaal op elkaar gereden. Een van de twee week om onduidelijke reden uit en begon te spookrijden. Beide chauffeurs verkeren in levensgevaar.

Het ongeval gebeurde zondagavond in de Provinciestraat ter hoogte van het kruispunt met de Borgerhoutsestraat. Een Poolse Mercedes die in de richting van de Carnotstraat reed week plots uit en begon een kort stuk spook te rijden. “De Mercedes reed zo frontaal tegen een Ford Fiesta”, zegt Willem Migom, woordvoerder van de politiezone Antwerpen. De klap was enorm en de Ford werd nog enkele meters meegesleurd, hij eindigde tegen de vitrine van een nachtwinkel.

 ©  BFM

De bestuurders van de twee betrokken wagens verkeren volgens de politie allebei in levensgevaar. Ze werden met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

“Er zal onderzocht worden of de bestuurder van de uitwijkende auto onder invloed van alcohol was”, zegt de politie. In de wagen zaten op het moment van de botsing drie personen, een van hen nam na het ongeval de benen. De derde, die op de achterbank zat, raakte niet gewond en werd verhoord door de politie.

De Provinciestraat was een tijdlang afgesloten voor alle autoverkeer. Omdat er camerabeelden en getuigen van het ongeval zijn moest er echter geen deskundige ter plaatse komen. Nadat de brandweer het wegdek schoongemaakt had en de twee auto’s getakeld waren kon de straat weer vrijgegeven worden. De stabiliteit van de betrokken winkel was niet in gevaar.

 ©  BFM

 ©  BFM

 ©  BFM

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio