Het bedrijf Alsan-Zellien in Vosselaar, het vroegere Zellien-Fabri uit Turnhout, is gestart met een uitverkoop. 

Het bedrijf Alsan-Zellien in Vosselaar, het vroegere Zellien-Fabri uit Turnhout, is gestart met een uitverkoop. © Bart Van den Langenbergh

Alsan-Zellien houdt na 99 jaar uitverkoop

Vosselaar, Turnhout -

Het familiebedrijf Alsan-Zellien uit Vosselaar, het vroegere Zellien-Fabri uit Turnhout, is na 99 jaar gestart met een uitverkoop. De negatieve gevolgen van de coronacrisis hebben deze beslissing mee in de hand gewerkt.

Bart Van den Langenbergh

Alsan-Zellien, gevestigd op de Antwerpsesteenweg in Vosselaar, is enkele dagen geleden gestart met een uitverkoop. De familiezaak in onder meer badkamers en keukens bestaat net geen honderd jaar, maar houdt op te bestaan. Oorspronkelijk heette de zaak Zellien-Fabri, tientallen jaren een klinkende naam in Turnhout en omgeving. Het bedrijf werd in 1921, als specialist in koper- en zinkbewerking, door Thomas Zellien uit de grond gestampt in de Renier Sniedersstraat in Turnhout. De zaak groeide door de jaren heen verder uit tot een groot- en kleinhandel in badkamers, keukens en energie in de Patersstraat in Turnhout en was de laatste 20 jaar gevestigd langs de drukke N12 in Vosselaar.

De huidige zaakvoerders gingen zeker niet over een nacht ijs om te stoppen met het bedrijf. “Na 99 jaar was dit zeker een lastige beslissing voor onze familie”, vertelt zaakvoerster Kato Provost, de achterkleindochter van de oprichter en intussen de vierde generatie van Zellien. “De negatieve impact van de coronacrisis heeft de beslissing bepaald. Ook voor het personeel is dit hard aangekomen. We vormen een hecht team dat elkaar steunt. We zijn hen dankbaar dat ze zich blijven inzetten om samen een oplossing te vinden, zowel voor onze medewerkers als onze klanten.”

Bij Alsan-Zellien zijn nog acht medewerkers, onder wie zes verkopers, aan de slag. Een juiste einddatum van de uitverkoop ligt niet vast. (bvdl)

 

MEER OVER Blikvangers Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio