© Cain Ransbottyn

Brasschatenaar buffelt monsterhamburger van anderhalve kilo binnen in halfuur

Brasschaat, Roeselare -

Cain Ransbottyn (42) uit Brasschaat, regerend Belgisch kampioen pikantste taco eten, slaagde zaterdag als eerste in de eetuitdaging die hamburgerrestaurant Shifters in Roeselare lanceerde. Het lukte hem om binnen de 35 minuten de Break Out Shifters binnen te schrokken, een hamburger van anderhalve kilo die bestaat uit tien stukken vlees, rijkelijk belegd met cheddar en spek en afgewerkt met een portie frieten.

Volgens eigen chrono had Cain 30 minuten en 3 seconden nodig. Hamburgerrestaurant Shifters zelf klokte af op 32 minuten en 3 seconden. In elk geval binnen de tijd om de rekening niet te moeten betalen en een gratis shirt van Harley Davidson te krijgen. De eetuitdaging is op YouTube te bekijken als je ‘Cain Ransbottyn’ intikt.

“Ik heb niet moeten overgeven”, reageert Cain een dag later. “Integendeel, in het huiswaarts rijden kreeg ik opnieuw een hongertje en zijn we nog aan een hamburgerrestaurant gestopt waar ik nog een hamburger, frieten en grote milkshake banaan heb besteld.”

Zondag was er een tweede man die de Break Out Shifters kon bedwingen. Hij had 34 minuten en 49 seconden nodig. De Brasschatenaar blijft dus recordhouder. “Ik ben geen professional eater zoals in Amerika”, geeft Cain nog mee, “maar als iemand mij uitdaagt dat ik iets niet zou kunnen wil ik altijd het tegendeel bewijzen.”

Cain spreidt de hamburger helemaal open. Tijdens de uitdaging dronk hij water en bier.  ©  RR

De laatste loodjes wegen het zwaarst. ©  RR

 kmaMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio