© gva

Valke Vleug oogst druiven met muziek en laat wijnliefhebbers mee plukken

Liezele -

Bij wijndomein Valke Vleug in Liezele (Puurs-Sint-Amands) zijn ze volop bezig met de oogst. Zondag kregen de plukkers hulp van een 25-tal wijnliefhebbers, die tijdens het plukken muzikaal ondersteund werden door twee sopranen.

Bert Provoost

Een unieke ervaring, die nog lang zal nazinderen. Zo kondigde Valke Vleug, het wijndomein van wijnhandel Vinetiq, het oogstevenement van zondag aan. Een groep wijnliefhebbers kwam een dagje helpen met de oogst en daar werd een feestelijk gebeuren van gemaakt.

“We hadden 25 mensen te gast die mee kwamen oogsten. Ons evenement was meteen volzet. We inviteerden een klein ensemble van Brussels Philharmonic dat voor een prachtige muzikale omkadering zorgde. Feestelijk werkten we zo onze weg door de wijngaard. Na de noeste arbeid was er een lekkere lunch, vergezeld van heerlijke cool climate wijn”, zegt Anke Gees van het wijndomein.

De sopranen geven het beste van zichzelf tussen de wijngaarden. © Jan Van der Perre

Eén van de plukkers is Mechelaar Danny Schoors, die in het dagelijks leven cardioloog is. “Ik was op de markt in Mechelen een koffie aan het drinken toen ik de mail binnenkreeg over deze muzikale oogst. Ik heb meteen ingeschreven. Gelukkig, want kort daarna was alles al volzet. Je moest er snel bij zijn”, vertelt hij.

“Wijn heeft voor mij te maken met genieten en relaxatie. Dat is exact ook de sfeer die hier vandaag op het wijndomein hangt. Ik drink graag een glaasje wijn, dus vond ik het wel interessant om eens te bekijken hoe het oogsten in zijn werk gaat. De muzikale omkadering is bijzonder, ik geniet er enorm van. Als ze de radio hadden opgezet, had dat ook goed geweest, maar dit is echt een onvergetelijke ervaring”, zegt professor Schoors.

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio