Het gemeentebestuur van Kasterlee wil een bezoek aan de bibliotheek nog aantrekkelijker maken en lanceert een najaarsprogramma. © Bart Van den Langenbergh

Bibliotheek pakt uit met lezingen en taalwedstrijd

Kasterlee -

De bibliotheek in Kasterlee pakt in deze onzekere coronatijden toch uit met een najaarsprogramma. Tot eind november zijn er op verschillende locaties lezingen en een spellingswedstrijd.

De coronacrisis heeft ook de bibliotheken in Kasterlee getroffen. Volgens het lokaal bestuur vonden heel wat lezers nog altijd hun weg niet terug naar de bib. Met een aantal lezingen en een spellingswedstrijd wil de bib extra bezoekers aantrekken.

“We willen de mensen laten zien dat een bezoek aan de bib coronaveilig kan verlopen”, zegt Walter Van Baelen (CD&V), schepen van Bibliotheek in Kasterlee. “Ontsmettingsmiddel, looprichtingen, mondmaskers: al deze voorzorgsmaatregelen nemen we heel ernstig. Iedereen kan op een geruste manier deelnemen aan deze ontspannende activiteiten.”

Op vrijdag 25 september geeft seksuologe Sofie Ruts om 15u in de bibliotheek in Lichtaart een uiteenzetting over seksualiteit bij ouderen. De toegang is gratis.

Op vrijdag 9 oktober om 20u vindt in het ontmoetingscentrum in Kasterlee het taalspel Het Groot Dictee plaats. Meer dan honderd bibliotheken in Vlaanderen en Brussel doen mee. Van maandag 12 oktober tot en met zondag 8 november staat in de bib in Kasterlee een tentoonstelling van kinderboekenauteur en illustrator Leo Timmers centraal.

Schrijver Toni Coppers geeft op dinsdag 24 november om 20u in de bib van Lichtaart een lezing. De toegangsprijs hiervoor bedraagt 5 euro. (bvdl)

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio