©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

1 / 5

Lierse K. trakteert sfeervol Lisp op zege tegen Club NXT

Lierse K. vierde de terugkeer van zijn hondstrouwe fans met een belangrijke 2-1 zege op het Lisp tegen Club NXT. Een vroege goal van Jo Gilis voor de pauze en een bevrijdende tweede treffer van Ayyoub Allach na rust leidden de Pallieters naar een fraaie 7 op 12.

In een oerdegelijke eerste helft ondervond Lierse K. meer weerstand van een dramatisch leidende scheidsrechter Quentin Pirard dan van Club NXT. Heel vroeg in de partij besloot Petrov op Lammens en werkte Gilis de rebound opnieuw binnen bereik van de Brugse doelman. Het zou de voorbode worden van een best aangename eerste 45 minuten, waarin de Pallieters na dik een kwartier ook afstand namen. Petrov kopte mooi in de loop van Gilis, die beheerst afwerkte. Alweer Gilis kopte wat later op aangeven van Straetman naast.

Op het halfuur veerde heel het Lisp opnieuw recht. Vooral van ongeloof dan, wanneer erg opzichtig spelbederf van bezoeker Van der Brempt zonder tweede gele kaart bleef. Pirard stond er op te kijken, maar ondernam niks. En de frustraties zouden één minuut later enkel toenemen, toen Baeten kon scoren na een vermeende voorafgaandelijke fout op Gilis.

Alles te herdoen voor Lierse, dat in het derde kwartier al orde op zaken trachtte te stellen. Gilis trof op aangeven van Allach de paal, Santermans zag een fraaie deviatie door Lammens in hoekschop geranseld. En opnieuw Gilis krulde wat later het leer nipt naast de verste staak. Helemaal op het einde van de eerste helft kwamen de Lierenaars nog met de schrik vrij, toen Engels van dichtbij naast kopte. Maar al bij al was het toch Lierse dat met een te karige oogst de rust introk.

Na de pauze kwam de motor maar traag op gang bij de Pallieters. Een poging van Petrov werd nog wel in allerijl gered, maar de dominantie van de eerste helft haalde Lierse niet meer. Tot plots Samyn een erg bleke Straetman kwam vervangen. De pocketspits zette zich door en zou de aanleiding worden tot de belangrijke 2-1, nadat zijn voorzet bij Gilis belandde en diens aflegger door Allach hoog in het dak van het doel werd gekegeld. Samyn net als tegen RWDM meteen na zijn wissel beslissend.

In een vrij warrig wedstrijdeinde wist Lierse zijn zo belangrijke driepunter al bij al nog vrij vlot over de streep te trekken. En dus happen de Pallieters een fraaie 7 op 12 bij hun terugkeer naar 1B. Met vijf bonuspunten op Club NXT en vier op RWDM hebben de Lierenaars zo hun start allesbehalve gemist.

LIERSE K.: Brughmans, Van Genechten (78’ El Ansri), Van der Veken, Santermans, Cauwenberg, Bitsindou, Van Landschoot, Gilis (93’ Janssen), Allach, Straetman (68’ Samyn), Petrov.

CLUB NXT: Lammens, Van der Brempt (46’ Sagna), Fuakala, Hautekiet, Ochieng, Blomme (78’ Audoor), Engels, Asoma, Sandra, Baeten, Aelterman (78’ Ansu).

DOELPUNTEN: 16’ Gilis 1-0, 30’ Baeten 1-1, 69’ Allach 2-1.

GELE KAARTEN: 28’ Van der Brempt, 36’ Baeten, 41’ Van der Veken, 45’ Engels, 45’ Cauwenberg, 87’ Asoma.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Pirard.

TOESCHOUWERS: 2.300.

kugu 

    MEER OVER Lierse K.

    Meer sportnieuws