©  Photo News

Belgisch getint Dortmund zet Gladbach makkelijk opzij dankzij onvermijdelijke Haaland, maar ziet Hazard uitvallen

Na de monsterzege van Bayern tegen Schalke (8-0) van vrijdagavond kon concurrent Borussia Dortmund niet achterblijven. Het won thuis makkelijk met 3-0 van Borussia Mönchengladbach na doelpunten van Giovanni Reyna en twee keer Erling Haaland. Axel Witsel en Thomas Meunier speelden de hele wedstrijd bij de Borussen. Thorgan Hazard moest met een blessure al na 20 minuten naar de kant.

Maarten Vanhoof

Het was een opvallend jonge ploeg die aan de aftrap verscheen bij Dortmund. Zo bestond het aanvallende compartiment uit Erling Haaland (20 jaar), Jadon Sancho (20) en Giovanni Reyna (17). Op het middenveld naast Axel Witsel maakte Jude Bellingham, amper 17 jaar oud, dan weer zijn debuut.

En de jeugd deed het goed. Het openingsdoelpunt kwam er na goed samenspel tussen Bellingham en Reyna. De eerste zorgde voor de assist, de tweede maakte keurig af.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Na rust eiste Erling Braut Haaland een hoofdrol op. Nadat Dortmund een penalty kreeg op interventie van de VAR, eiste de Noorse spits het leer op. Haaland faalde niet en bracht de ploeg van Hazard en co op een geruststellende 2-0 voorsprong. Later in de tweede helft tekende hij na een rake counter ook voor de 3-0. De assist kwam van Jaden Sancho. Jonkies boven dus in Dortmund, dat met drie landgenoten in de basis ook opvallend Belgisch kleurde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer sportnieuws