©  BELGAIMAGE

Dimitri Van den Bergh naar tweede ronde World Series of Darts

Dimitri Van den Bergh heeft zich weten te plaatsen voor de achtste finale van de World Series of Darts (PDC/327.000 euro). In het Oostenrijkse Salzburg versloeg hij in de eerste ronde de Engelsman Glen Durrant met 6-3.

Van den Bergh (PDC-11), die zich in juli tot World Matchplay kampioen kroonde, brak meteen door de darts van Durrant (PDC-13). Laatstgenoemde, drievoudig BDO wereldkampioen, sloeg terug met een 11-darter. De volgende vier spelletjes werden verdeeld. In leg zeven brak de 25-jarige Antwerpenaar met een 25 uitworp door de darts van Durrant, waarna de tweevoudige jeugdwereldkampioen uitworpen lukte van 65 en 79 voor een plaats in de achtste finale. Van den Bergh wierp een gemiddelde van 96.2 per drie darts en lukte 35.71% van zijn uitworpen. Durrant moest genoegen nemen met 85.88 per drie darts en een checkout gemiddelde van 23.08%.

Voor een plaats in de kwart finale neemt Van den Bergh het op tegen de Nederlander Michael van Gerwen, ‘s wereld nummer een en tevens de regerende en viervoudige kampioen.

Meer sportnieuws