©  Photo News

REACTIES. Losada: “Charleroi zal voor de titel meespelen, zonder twijfel”

Hernan Losada switchte na de wedstrijd probleemloos van Frans naar Nederlands en opende de persconferentie met felicitaties aan Charleroi. “Op basis van hun efficiëntie verdienen ze uiteraard deze overwinning. Ze hebben ook bijna alle rechtstreekse duels op het veld gewonnen. Da’s de verdienste van hun spelers. Ze staan niet voor niets met 18 op 18 alleen aan de leiding. Ik zie ze meespelen voor de titel, zonder twijfel.”

ONS OORDEEL. Een maatje te sterk voor Beerschot

Over de prestaties van zijn eigen spelers was Losada lovend. “Ik ben trots op mijn ploeg. Tot aan de 1-0 was de wedstrijd heel gelijkopgaand. Na de snelle 2-0 in de tweede helft hebben we alles of niks gespeeld in een 3-4-3. De drie invallers hebben dat uitstekend gedaan. We creëerden nog drie goede kansen en scoorde uiteindelijk nog één keer. Maar Charleroi is dodelijk efficiënt op de tegenaanval.”

“Ach, het is geen schande om hier te verliezen. We hadden bovendien maar een paar dagen om te recupereren van de wedstrijd tegen Genk. En onze manier van spelen vraagt veel energie van de spelers. Sommige spelers waren in de tweede helft niet meer helemaal fris. Maar we hebben toch meerdere kansen gecreëerd tegen een stugge tegenstander. Daar kunnen we ons aan optrekken. Op naar de volgende wedstrijd.”

 ©  BELGA

Mike Vanhamel: “Geen schande om hier te verliezen”

Beerschot moest de wet van de sterkste ondergaan in Charleroi. Dat voelde ook doelman Mike Vanhamel, die zich drie keer moest omdraaien.

“Tja, bij de 1-0 wisten we al dat ons plan volledig in het water viel. Dit Charleroi is superefficiënt, terwijl we zelf niet genoeg kansen konden creëren. Maar het is zeker geen schande om hier te verliezen. We moeten ons vooral optrekken aan het totaal van onze prestaties dit seizoen en vooruit kijken.” 

Joren Dom: “We kunnen niet alles winnen”

Ook Joren Dom kende een zware avond en was danig onder de indruk van de perfecte leider. “Charleroi is echt een sterke ploeg, zeg. Momenteel de beste ploeg van België”, bekende hij. “Pas in het laatste halfuur had ik het gevoel dat wij in ons spel kwamen. Maar dan nog… En zo frustrerend is het ook niet. We wisten dat we niet alle matchen konden winnen. Het blijft voor ons een geweldige start van de competitie.”

kofr, yala

 ©  Photo News

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws