©  Google Street View

Breed fietspad in Hemelshoek moet veiligheid verhogen

Berlaar -

De gemeente Berlaar begint dit najaar met de aanleg van een dubbelrichtingsfietspad in Hemelshoek, tussen de Aarschotsebaan (N10) en de Welvaartstraat. Hiermee willen ze de verkeersveiligheid voor alle weggebruikers op die route verbeteren.

Chris Van Rompaey

Het dubbelrichtingsfietspad is tweeënhalve meter breed en ligt afgescheiden van de rijweg. Aquafin zal samen met de aanleg van het fietspad een nieuwe verbindingsriolering realiseren onder de rijbaan en die laten aansluiten in de Aarschotsebaan en de Welvaartstraat.

De nutsmaatschappijen beginnen vanaf woensdag 23 september met voorbereidende werkzaamheden aan de zijde met onpare huisnummers in Hemelshoek. De werken aan de pare zijde volgen later, maar gebeuren gelijk met de rioleringswerken van de aannemer in 2021.

Geen doorgaand verkeer

Er wordt tot en met december gewerkt op het hele traject tussen Welvaartstraat en Aarschotsebaan. Dat betekent dat geen doorgaand verkeer mogelijk is. Er is daarom een omleiding via Misstraat, Smidstraat en Aarschotsebaan. Bewoners geraken wel nog tot aan hun woning, maar tijdens de werkuren van 7 tot 16u zijn de woningen niet zo vlot bereikbaar met de wagen.

Tegen 2022 moeten alle werkzaamheden afgerond zijn.

MEER OVER Mobiliteit Mechelen

werfnieuws

factcheck mobiliteit

DE TEST

ERGENS ANDERS, BETER?