©  Kristof Vadino

Mol, Turnhout en Hoogstraten drijven Kempense coronabesmettingen de hoogte in

Kempen -

De voorbije week zijn er in de Kempen 145 nieuwe coronabesmettingen bij gekomen, een getal dat aan de eerste golf doet denken. Vooral in Mol, Turnhout, Hoogstraten en Ravels is de toename groot.

In dat getal van 145 positieve tests in de voorbij zeven dagen neemt de piekdag van dinsdag met zijn 61 besmettingen in één dag natuurlijk een groot stuk voor haar rekening. Maar ook vrijdag kwamen er in de 27 gemeentes in totaal 28 positieve tests bij. Alleen in Hulshout, Vorselaar en Vosselaar bleef de teller de voorbije week op nul staan.  

De sterkste stijgers zijn Mol (+28 in zeven dagen), Turnhout (+18), Hoogstraten (+15), Geel (+12) en Ravels (+10). Voor Mol en Hoogstraten moet wel gezegd worden dat het zwaartepunt in het begin van de week lag, terwijl in Turnhout en ook Ravels de laatste twee dagen nog heel wat nieuwe gevallen zijn vastgesteld.

“Uit het lokale contactonderzoek blijkt dat mensen sinds enkele weken meer contacten en daarbij ook risicocontacten hebben”, geeft het stadsbestuur van Geel als mogelijke verklaring. “Mensen spreken meer af met vrienden en familie, en houden zich daarbij niet altijd aan de bubbel van vijf. De start van het nieuwe schooljaar en het verenigingsleven is hier natuurlijk ook deels oorzaak van.” (ho)

MEER OVER Coronavirus

GRATIS CORONA NIEUWS