© RR

Regenboogschool neemt stepstalling in gebruik

Kessel, Nijlen -

Bij school BuBaO De Regenboog in Kessel (Nijlen) hebben ze een opbergplaats voor steps in gebruik genomen. Die leerlingen van Githo Nijlen bouwden de constructie. De nodige centen kwamen dan weer van een comedyshow.

Bert Provoost

Het idee om een samenwerking op te zetten tussen BuBaO De Regenboog en Githo Nijlen, ontstond vorig schooljaar. “Er staan elke dag veel fietsen en steps in onze school, maar voor de steps hadden we nog geen goede opbergplaats”, zegt Gunther De Vries, algemeen directeur van De Regenboog. “Tijdens het netoverschrijdend overleg in Nijlen had ik een verkennend gesprek met Githo-directeur Steven Helsen, die het uitdagende project wel zag zitten. We kwamen overeen dat de leerlingen houtbewerking tijdens hun stages voor onze school een stalling zouden bouwen. We zijn heel blij met dit school- en netoverschrijdend project.”

Roet in het eten

De coronacrisis gooide vorig schooljaar nog roet in het eten en zorgde ervoor dat de realisatie uitgesteld moest worden. Maar tijdens de eerste weken van dit schooljaar werden de werkzaamheden dan toch uitgevoerd. De stepstalling is nu klaar.

Ook het materiaal kwam van een schenking. “De nodige middelen om het materiaal aan te kopen, hebben we ontvangen na een sponsoring van de Nijlense schepen van Jeugd en Milieu Tom Covens (CD&V). Hij organiseerde vorig jaar een comedyavond en wij waren een van de goede doelen waarvoor de opbrengst gebruikt is. Waarvoor onze dank”, benadrukt Gunther De Vries.

 © RR

 © RR

 

De stalling werd de voorbije weken gebouwd. © RR

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio