© ATV

Antwerp FC: tribune 2 Bosuil mag heropend worden

Zondagavond tegen Eupen zal voetbalclub Antwerp FC zoals verhoopt 4.000 thuisfans op de eigen Bosuil mogen ontvangen. De club kreeg vrijdagmiddag groen licht van de veiligheidsdiensten van de stad Antwerpen om tijdelijk de oude en gesloten sfeertribune 2 terug te heropenen. Voorlopig geldt de toelating voor een maand, maar de club hoopt die termijn te verlengen. Zo hoopt Antwerp FC in de toekomst eventueel meer dan 4.000 fans coronaproof te kunnen ontvangen, verspreid over de vier tribunes.

Vorige week donderdag kreeg Antwerp van minister van Sport Weyts groen licht om vanaf de eerstvolgende thuiswedstrijd, zondagavond tegen Eupen, 4.000 fans toe te laten tot de Bosuil: 750 businessklanten en 3.250 ‘gewone’ abonnees. Maar: die 4.000 supporters konden alleen voldoende coronaproof en gespreid in de Bosuil gezet worden als Antwerp van de veiligheidsdiensten van de stad toestemming kreeg om tijdelijk de oude sfeertribune 2 te heropenen, aangezien de nieuwe tribune 4 nog niet klaar is en dus niet gebruikt kan worden.

Donderdag werd de veiligheid van tribune 2 geïnspecteerd, vrijdagmiddag kreeg de club een gunstig rapport. Antwerp mag - voorlopig een maand lang de mythische sfeertribune terug in gebruik nemen. “We zijn bijzonder tevreden dat we tribune 2 mogen heropenen. Nu kunnen we zondag de eerste 4.000 fans ontvangen. Eindelijk terug sfeer op de Bosuil”, glundert woordvoerder Dimitri Huygen. Later vandaag zal de club de eerste 4.000 gelukkigen de nodige informatie en tickets doorsturen.

(Lees verder onder de foto)

Tribune 2. ©  GMAX

Meer dan 4.000 fans

Antwerp FC werkt met vaste bubbels, van maximaal vijf volwassenen (en eventueel enkele extra kinderen onder de 12 jaar die tot de familiebubbel behoren), die verspreid worden over de hoofdtribune, familietribune 3 en de nu heropende sfeertribune 2. Aangezien de club 12.000 abonnees heeft, kan elke abonnee theoretisch beurtelings één wedstrijd op drie komen kijken. Tot aan de winterstop zijn er nog acht thuiswedstrijden, maar het automatisch selectiesysteem is zo geprogrammeerd dat elke bubbel zeker één topper thuis tegen Club Brugge, Standard, KV Mechelen of Beerschot kan meepikken.

Maar: de club hoopt op meer. De huidige toelating om tribune 2 te heropenen geldt voorlopig voor één maand, maar Antwerp FC zou die termijn graag later verlengen en gaat daar binnenkort een nieuw dossier over indienen. Als dan ook de nieuwe tribune 4, die al op 1 oktober Europees gekeurd wordt door UEFA, helemaal klaar en inzetbaar is, hoopt de club in de toekomst eventueel meer dan 4.000 fans coronaproof te kunnen ontvangen.

Gezond verstand

Veel zal ook afhangen van hoe de thuiswedstrijden nu verlopen en/of de fans zich strikt aan alle opgelegde coronamaatregelen zullen houden. Het is eenvoudig, zegt de club: hoe beter de fans zich de komende thuiswedstrijden zullen gedragen, hoe meer kans de club maakt om tribune 2 eventueel nog langer dan een maand open te houden.

Antwerp hoopt vooral op het gezond verstand van de supporters, gaat hierover nog uitgebreid informeren en zal ook in het stadion de nodige info omroepen en herhalen. Om de bubbels in het stadion zo veel mogelijk op hun vaste plek te houden, zal bijvoorbeeld niet iedereen zo maar drank of eten kunnen gaan halen, maar enkel via één persoon per bubbel.

pego

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws