© Dirk Kerstens

Massale zoekactie naar vermiste Ilias Chahdi (12) gestart, familie doodongerust

Mortsel -

De zoektocht naar de 12-jarige Ilias Chahdi, die sinds donderdagochtend vermist is, gaat onverminderd door. Zijn familie is doodongerust en in de wijde omgeving rond zijn woning worden affiches opgehangen, flyers uitgedeeld en bermen uitgekamd. De politie heeft het over een onrustwekkende verdwijning, maar gaat voorlopig niet uit van een misdrijf. Rond 17 uur is ook een massale zoekactie gestart in Wilrijk.

Dennis Van Damme

In de ouderlijke woning van Ilias, aan de Vredebaan in Mortsel, is het vrijdag een komen en gaan van familie en bezorgde kennissen. Ilias Chahdi is intussen meer dan 24 uur vermist en de familie heeft geen oog dichtgedaan. De hele nacht hebben zij rondgereden in de buurt van Mortsel, Edegem en Wilrijk, in de hoop om de jongeman te vinden.

Hij was donderdagochtend met de fiets naar zijn school vertrokken, het Onze-Lieve-Vrouw-van-Lourdescollege aan de Rombaut Keldermansstraat in Edegem, zo’n kilometer van zijn woning vandaan. Maar daar kwam hij nooit aan. Op camerabeelden is hij om 8.18u te zien ter hoogte van het Q8-tankstation aan de Groenenborgerlaan in Wilrijk. Hij fietst op dat moment richting het centrum van Wilrijk. Sindsdien ontbreekt elk spoor. Ilias was zijn gsm thuis vergeten, die is nu in handen van de politie.

Raadsel

Volgens een tante is het één groot raadsel waarom Ilias met zijn fiets op pad trok. “We hebben niets vernomen van eventuele problemen op school”, zegt ze. “Daar kennen ze hem als vrolijk en vriendelijk. Ook thuis is er niets bijzonders gebeurd. Hij is nog nooit zomaar vertrokken. Ook waarom hij richting Wilrijk is vertrokken is ons onduidelijk, al werkt zijn mama in de buurt van het tankstation waar hij laatst is gezien.”

Het onderzoek naar de onrustwekkende verdwijning is in handen van de lokale politiezone Minos. Die zoekt onverminderd verder naar de jongeman en onderzoekt alle tips die binnenkomen, maar plant voorlopig geen gerichte zoekacties in parken of forten. “We gaan ervan uit dat hij nog steeds mobiel is”, zegt commissaris Johan Wonnink. “Er zijn op dit moment geen aanwijzingen van een misdrijf of een tussenkomst van derden.” In samenspraak met de Cel Vermiste Personen van de federale politie wordt nu bekeken welke verdere stappen kunnen worden ondernomen.

Intussen kammen familieleden en kennissen nog steeds de wijde omgeving rond zijn woning uit en er is om 17u ook een massale zoekactie gestart. De politie zal die actie niet ondersteunen. “Simpelweg omdat we geen concrete aanwijzing hebben om op een specifieke locatie te zoeken”, aldus Wonnink. “Al kan het nooit kwaad als iedereen zijn ogen goed openhoudt.” Ook Ilias’ school verspreidt flyers.

Start massale zoekactie. ©  Dirk Kerstens

Ilias Chahdi werd voor het laatst gezien ter hoogte van het Q8-tankstation aan de Groenenborgerlaan in Wilrijk. ©  rr

Blauw-zwarte rugzak

Wie Ilias ziet, wordt met aandrang gevraagd om de politie te contacteren. Hij rijdt op een blauw-grijze mountainbike met spatborden en een beige zadel van het merk Scott en het type ‘Sub Comfort 20 Men’. Hij draagt een zwarte fietshelm en is 1,62 meter groot. Hij heeft bruin golvend haar en draagt een metaalkleurige bril.

Hij draagt een marineblauwe regenjas met twee horizontale okerkleurige strepen vooraan met daartussen een witte streep. Hij heeft ook witte sneakers aan en draagt een blauw-zwarte rugzak van het merk Eastpak.

Hebt u informatie? Bel dan gratis de politie op 0800/30.300 of mail naar opsporingen@police.belgium.eu.

Ilias rijdt met een fiets van het merk Scott. © rr

Nu in het nieuws