Illustratie. ©  ROBIN UTRECHT

Problemen bij lancering Belgische corona-app voor aantal Android-gebruikers: “Fout ligt bij Google”

Vanaf vrijdag kunnen 10.000 personen in ons land de app CoronAlert gebruiken. Maar testpersonen die de app via een Androidtoestel proberen downloaden, ondervinden mogelijk hinder. “De problemen liggen niet aan de app, maar bij Google. Zij maken CoronAlert niet voor iedereen tegelijk beschikbaar”, klinkt het bij professor Bart Preneel, een van de ontwikkelaars van de app.

adm

Zestig procent van de testpersonen is Android-gebruiker, zegt Carmen De Rudder, woordvoerder bij het Vlaams departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin. “Een groot aantal van die gebruikers kon vanochtend de app nog niet downloaden.”

Professor Preneel, een van de ontwikkelaars van de app, bevestigt dat er hier en daar problemen zijn voor Android-gebruikers, maar benadrukt dat het probleem bij Google ligt. “Google heeft de verspreiding uitgesteld, waardoor niet iedereen tegelijk de app kan downloaden. Voor wie de app wel al kon downloaden, werkt ze perfect.”

Rond 10 uur hadden toch al 1.185 testpersonen via Android de app kunnen downloaden, bij IOS-gebruikers waren er tot nu toe 1.004 downloads. “De problemen bij Android lijken zich dus snel op te lossen”, aldus Preneel. “Het probleem zal sowieso vandaag van de baan zijn.”

MEER OVER Coronavirus

GRATIS CORONA NIEUWS